söndag 29 juni 2014

Viken lyckad dag

det blev på evenemanget 1000-trädgårdar trots att vädret var lite hotande. Vi hade verkligen tur, det regnade 15 mm under natten som vi verkligen längtade efter så i morse var allt dammat och fräscht och växterna hade fått tillbaka sin gröna färg. Sen slapp vi regnet fram till ungefär till kl halv tre när det började droppa så smått. Det blev lite mera regn senare men på det stora hela klarade vi oss från det.
Vid 10-tiden kom dom första besökarna och sen droppade det in flera efter hand under hela dagen. Det gjorde att det flöt på bra , vi hade ca 80 besökare har vi beräknat. Det har varit väldigt roligt, alla är så glada och entusiastiska och ställer många frågor om olika arrangemang och växter vid såna här tillfällen. Många frågade om våra kompostbehållare för trädgårdsavfall och hur man bygger dom och lite olika idéer om det. Sen blev det en del frågor om växter som är lite ovanligare och som många inte hade sett tidigare. Kul om vi kan sprida lite tips och idéer och inspirera folk att ta ut svängarna lite mer i sin trädgård, där kan man ju faktiskt bestämma själv hur man vill ha det.
Vi hade lite överskottsplantor till försäljning som försvann rätt bra, tack för det, då kan vi köpa några nya växter till trädgården igen.
Tack alla som besökte oss och förgyllde vår dag, hoppas att vi kunde förgylla er dag lite också. Vi hörs och ses kanske igen/Carita
Lägg till bildtextNågra bilder från och trädgården och besökarna under evenemanget

Cotula arborescens, blåsärt, en lustig buske som växer fort

Honungsrosen med sina otaliga knoppar. Jag kan nästan känna doften när den slagit ut.

Paeonia lactiflora Sorbet.

1 kommentar:

  1. Grattis till alla besökare. Det var inte dåligt. Trodde inte att trädgårdsintresset var så stort i Södertälje, kul tycker jag. Vi var i en trädgård i Upplands Väsby på förmiddagen och hastade sedan hem för att äta lite mat innan vi åkte vidare till er. Och då lyckades vi ju naturligtvis pricka in regnet. Men vi hann ändå njuta av er härliga trädgård (mitt tredje besök hos er, ni förstår säkert att jag gillar den). Mycket inspiration och lite bilder fick jag ändå med mig hem (tänkte lägga ut ett inlägg lite senare i veckan).

    Ha en fortsatt bra dag. Nu håller vi tummarna för att det blir lite sommarväder.
    /Anita

    SvaraRadera