onsdag 2 juli 2014

Efter helgens händelser

har jag äntligen börjat återhämtat mig efter allt prat om växter och trädgård som visserligen är hur roligt som helst men lite tröttande. Det märker man inte medan det pågår utan det kommer efteråt när man återgår till det normala tillståndet.Nu är det över en månad till nästa besök så nu kan jag bara slappa och låta trädgården vara. Nej, riktigt så enkelt är det inte, jag kommer att fortsätta underhålla trädgården förstås. Fast det skulle egentligen vara kul att  pröva  och inte göra något alls åt trädgården på en månad, hur skulle den se ut då, jag undrar verkligen. Jag törs inte det för då skulle jag säkert inte få någon ordning alls efter det.
Igår och idag har jag rensat bort Geranium tuberosum, vårnäva från ett ställe och planterat in några nejlikor i stället + en Campanula punctata Wedding Bells som jag har frösått och som jag bara inte kunde motstå då jag såg den på bild. Den är vit med dubbla 'kjolar' och lite mönstrad inuti, jättesöt.
Jag har tyvärr ingen egen bild och den hinner kanske inte blomma i år men man hittar den på nätet om man vill se.Jag är medveten om att den sprider sig men det får den väl göra då, dom brukar vara enkla att reducera om det blir för mycket.Jag vill gärna ha ett stort bestånd av den.
Det är väl rosens dag idag, vi har inte många,  bara honungsros Helena hybrida, en som heter Valdemar och en buskros Mozart samt en som heter Parkdirektor Riggers. Just nu är dom i alla fall väldigt fina och börjar stå i full blom. Vi hörs snart igen/Carita 
Honungsrosen har säkert tusen knoppar i år och redan känns doften i trädgården, den slår ut mer och mer nu för varje dag

Geranium ´Summer Skies´

Vy över trädgården 2 juli-14

Paeonia White Wings

Paeonia Festiva Maxima

Parkdirektor Riggers

Rosen Valdemar doftar inte men blommar otroligt

Stewartian (Skenkamelia) håller på att slå ut, tyvärr sitter inte blommorna kvar så länge

Iris latifolia Isabella, en favorit
Jag glömde berätta att jag fått en ny kamera, fast jag fyller år i augusti. Jag har önskat mig en liten och det har jag verkligen fått, den går att ha i fickan och får rum i min hand. Namnet är Nikon Coolpix S6600. Jag kan inte mycket om den än men den verkar ha många finesser trots att den är så liten.

4 kommentarer:

 1. Va fint det är hos er! Vi hade tänkt stanna till hos er på hemvägen i söndags, men vi kom ganska sent och när vi passerade Södertälje vräkte regnet ner så vi valde att köra vidare.
  Grattis till din nya kamera!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Kul med en liten och behändig kamera! Jag skulle i och för sig gärna vilja ha en avancerad systemkamera, men då blev det väl kanske inte så många bilder!
  Den där lila nävan var otroligt läcker!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Grattis till din nya kamera. Bra att ha en som går att ha i fickan när man är ute i trädgården. Visst är det mäktigt med honungsrosorna i år. Vår har också tusentals knoppar och många blommor har slagit ut. Jag har nu lagt ut ett litet inlägg om vårt besök hos er i söndags. Tyvärr regnade det ju när vi var där så det var inte så lätt att fotografera men några bilder blev det i varje fall. Och förhoppningsvis speglar dom min upplevelse av er fantastiska trädgård. För den är verkligen fantastisk!

  Ha en bra dag!
  Anita

  SvaraRadera
 4. Gratulerer med nytt kamera, du har jo så mye flott i hagen din som du kan vise frem og det er alltid artig med noe nytt.
  Så vakker geranium, den har jeg ikke sett før.
  Ellers er jo alle blomstene dine litt av ett syn, nydelige bilder.

  God torsdag fra Marit.

  SvaraRadera