onsdag 11 juni 2014

Danmark , fortsättning dag 2.

 Nästa trädgård vi skulle besöka dag två på e m var Lille Malund, http://www.lillemalundshave.dk/ som jag tidigare hört skulle vara väldigt fin. Det var en jätteanläggning med hur många olika  rum och anläggningar som helst. Där fanns nästan som ett fik för besökare och en försäljningsanläggning som mer såg ut som en plantskola än en privat trädgård. Men jag tror att dom driver trädgårdsbesöken i ganska stor skala. Men vackert var det. Jag tror att det började med en japansk trädgård som finns som en innergård mellan husen  och som innehöll det mesta man kan tänka sig för en japansk trädgård. Det var så mycket att se så det går inte riktigt att beskriva men jag har valt ut några bilder som visar en bråkdel av trädgården.

Bild från den japanska delen

Här går vi med raska steg för att hinna med så mycket som möjligt, vi hade oftast en till en och en halvtimme i varje trädgård.

Efter detta besökte vi Kreativ Have i Haldrup , http://www.denkreativehave.dk/ som var om möjligt ännu vackrare. År 2006 var den utsedd till Danmarks vackraste trädgård. Den var också japaninspirerad men på ägarens eget sett att se på japanska trädgårdar.  Anläggningarna där var otroligt vackra och estetiska och  gräsmattorna såg på vissa ställen ut som om dom poppade upp ur jorden, liksom lite upphöjda . Han hade många stora dammar och en som var ca två meter djup där han hade många stora karpar i olika färger. Många träd var klippta i olika former, bl a en lärk som han klippte sex gånger per år. Det går nästan inte att ta in så mycket trädgård  på en gång så nu när jag ser bilderna får jag försöka komma ihåg hur det var egentligen.
Vi övernattade på Scandic i en by som heter Vejle. På kvällen tog vi en promenad i centrum och gågatan, det var lugnt och inte mycket folk i rörelse men gågatan var något alldeles extra tyckte jag , väldigt smakfull desig enligt mitt tycke. Jag skall visa bilder från den i ett separat inlägg så småningom. Fortsättning följer dag 3. /CaritaEn del av gågatan i Vejle

5 kommentarer:

 1. Danskarna kan skapa trädgårdar som ingen ann! Oj så vackert.

  Hoppas ni också fått en del av molnen som äntligen ville släppa ifrån sig lite vatten.

  SvaraRadera
 2. Tack för alla fantastiska bilder! Vilka trädgårdar! Måste ha varit en härlig resa ni gjort/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt inspirerande att besöka andras trädgårdar. Men på samma gång lite hämmande, för själv blir jag lätt överväldigad och inser att jag har inte en chans att kunna få i närheten av så vackert hos mig. Det har jag både för lite fritid och för lite kunskaper för.

  SvaraRadera
 4. Vilka trädgårdar - de skulle jag gärna strosa runt i!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så flott, alle de vakre plantene og detaljene.
  I den hagen kunne jeg fort brukt noen timer ja, fine bilder du viser også.

  Marit.

  SvaraRadera