onsdag 18 juni 2014

Riksmötet 2014

I helgen var vi på STA:s riksmöte i Växjö från fredag till söndag. Det var dags igen att se på trädgårdar, den här gången i Småland. Under minglet som vi besökte på fredagen hade vi otur med vädret, det regnde rejält så vi fick mingla under paraplyer, men det fungerade det också.
På lördag morgon var det sedan dags för rundtur till 6 olika trädgårdar. Vi var ju i Danmark tidigare och såg fantastiska trädgårdar och det går inte riktigt att jämföra med dom trädgårdar vi har här. Förutsättningarna är ju inte jämförbara så med tanke på vårt väder så kan vi ändå ha fina trädgårdar här också. Alla trädgårdar är ju alltid olika, rufsiga, sparsmakade , petnoga , intressanta, äldre och nyanlagda osv och alla har sin charm. Det betyder inte att man gillar alla men som tur är så är det trädgårdsägaren som bestämmer hur han eller hon vill ha sin trädgård.
Jag lägger in några bilder på olika arrangemang och stilar som kanske kan inspirera någon. Håll till godo. Nu skall jag förbereda trädgården för 1000 trädgårdar som är den 29 juni men först skall vi fira midsommar och hoppas på bra väder. Vi hörs/Carita
Upphöjda rabatter för köksträdgård

Nedsänkt kaffegrotta

Naturlig spalje

Staket mot äng för att stänga till för älg och rådjur

Stenläggning

Rabattkant av sten

StenpartiLavendelrabatt

Grusgångar

Gymnaster sawaterii tror jag den här söta marktäckaren hette och som vi köpte en liten planta av.

Förstås blev det en del växter inköpta på växtmarknaden och en del har vi fått från Blekinge, skriver lite mer om dom senare.

2 kommentarer:

 1. Så många fina trädgårdar ni hunnit med! Själv har jag som sagt bara lyckats med den som ligger nästgårds och som jag varit till hundratals gånger. Men du har helt rätt i att ALLA trädgårdar har något man kan ta till sig - även om man inte gillar en viss typ.
  Jag har i ärlighetens namn lite svårt för dom som säger att dom vill ha "vilt och naturligt" i sin trädgård och så visar det sig att dom egentligen menar "Jag orkar inte rensa ogräs!"
  Annars gillar jag dom flesta stilar och kan bli enormt imponerad när jag ser hur ägarna lägger ner all sin fritid på att göra fint. Sen är det ju så att det man inte har - det vill man ha. Just nu är det en klippig ö- eller skogstomt! *FNISS*
  TREVLIG MIDSOMMAR
  Susie

  SvaraRadera
 2. Önskar jag haft möjlighet att vara med på riksmötet men ... kanske nästa år. Tack för de fina bilderna. Gillar den vackra köksträdgården och kaffegrottan mycket. Och staketet som skydd mot vilt var snyggt liksom den naturliga spaljen (ser nästan ut som en pergola). Rabattkanten av sten i olika form och stenpartiet gillar jag också men stenmursterasserna med lavendelplanteringen är lite för strikt för mig. Spännande växtinköp också ser jag. Ska bli roligt att läsa lite mer om dom.

  Glad midsommar!
  /Anita

  SvaraRadera