torsdag 19 juni 2014

Juniträdgård

Vi har ju varit bortresta en del men har man trädgård är det ingen bra ide att resa på sommaren, om så bara några dagar. det händer en del när man är borta fast vi har underbara grannar som vattnar och ser till allt. Senast när vi var på Riksmötet såg allt bra ut och vädret skulle väl vara ok när vi åkte men på lördagen inträffade tydligen något oväder med stormbyar så när vi kom hem såg vi att något hade hänt. Stolar och växter hade flyttats  och det så lite tilltufsat ut på baksidan. Vi fick sen höra att det mesta hade åkt omkring i blåsten, parasollet hade lyfts ur sin förankring och skadat en del, men lyckligtvis blev det inga större förluster när vi väl plockat ihop allt. Så nu är allt frid och fröjd igen.
Det som också händer är att allt växer så fort när man inte är hemma. En del fina blommor hinner blomma över och man hinner nästan inte se dom tyvärr.
Nu skall vi vara hemma och ta hand om allt, det behöver putsas och klippas och ansas inför öppen trädgård med 1000-trädgårdar nästa söndag. Jag tog en del bilder från trädgården innan vi åkte så här är en del av det resultatet. Fortsättning följer/CaritaHär är vår vallmoskog och jag gillar den mycket när dom blommar. Nu har dom nästan blommat över och då är dom inte så snygga längre. Förra hösten rensade jag bort en del, trodde jag, men dom ser ut att gilla det för dom blir ännu fler och större. Den röda i bakgrunden är Beauty of Livermere som har en underbar färg och står rak och stadig.

Vy längs planket som ligger mot allmänningen.Det blev väldigt effektfullt med belysning på vallmon tycker jag.

Bertel göt ett nytt tråg när vi kom från Danmark för att få plats för våra småväxter som vi köpte, det är en Dianthus, en Silene och en som vi inte fick något namn på. Nu finns där också en Physoplexis comosa, djävulsklo som vi fick från Torhamn . Jag vet inte om vi klarar den men vi skall göra ett försök.

Här är också ett av våra tidigare tråg som behöver göras om.

6 kommentarer:

 1. Visst är det trevligt med resor, men hemma är väl ändå alltid bäst! Det är skönt att få pyssla om sin egen trädgård och få utlopp för all inspiration man får på alla trädgårdsbesök. Hoppas ni får en skön sommar i er vackra trädgård/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker trädgård, men ibland "måste" man ju åka bort och inget kan väl välkomna en hem som en nyutslagen blomma då. :))
  Snyggt med belysning i kvällsmörkret också. Just i dagarna behövs det kanske inte, men nu vänder det ju... ;)

  SvaraRadera
 3. Ibland är det som att komma på trädgårdsbesök, att komma hem efter en tids bortvaro. Hemmablindheten är för ett tag bortgnuggad ur ögonen och allt ser annorlunda ut.Tur att inte parasoll och annat hade krossat växtligheten, det blåste rejält! Hoppas er midsommar blir fin och inte bara bestående av visningsförberedelser :)

  SvaraRadera
 4. Det är inte klokt vad snyggt det blev med "rätt belysning"! Innan vi flyttade hit så lovade min gubbe - inför vittnet *fniss* att jag skulle få belysning i trädgården. Men...det slutade med att vi har ungefär 20 solcellslampor - inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men...jag får nog nöja mig med det!
  Sen gillade jag också planket och grusgången, mycket elegant!
  TREVLIG MIDSOMMAR
  Susie

  SvaraRadera
 5. Jag var också bortrest när stormen härjade som värst. Jag hade kollat långtidsprognosen på SMHI och sett att det skulle blåsa 18 sekundmeter i byarna så jag flyttade in allt som kunde "blåsa omkring" som tur var. Skönt i varje fall att det klarade sig så bra hos er. Belysningen blev verkligen jättesnygg! Och vallmoskogen är en skog jag gärna skulle promenera i.

  Ha en fin kommande vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 6. Mycket effektfullt med belysning på vallmon. Det är bra med lampor som man kan flytta runt lite.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera