tisdag 10 juni 2014

Danmark, dag 2

Våra växter från resan.
Dag två fortsatte vi resan från Köpenhamn över Bältbroarna. Första stoppet var Geografisk Have i Kolding där en av de största växtmarknaderna skulle hållas och som var huvudmålet för resan. Tyvärr var inte vädrets makter med oss den dagen, det regnade till och från och ibland var det riktiga skyfall så vi fick söka oss in under dom stora träden. Det var i alla fall en fin marknad med massor av växter för alla smaker. Det blev lite obekvämt att handla med allt regnande  men vi lyckades få ihop tio småväxter därifrån, några silene och saxifragor . Trots regnet var det ett trevligt ställe och alla lyckades hitta massor av växter som fyllde bussen så småningom.


Ett visst regnskydd fanns under dom stora träden

Regnet rann längs dom fina vasstaken som fanns på rätt många hus
Nästa stopp blev Rhododendronhaven i Törring, en plantskola för rhododendron. Där blev det en hel del rhododendron inköpta och det fanns att väla på. Vi köpte endast en för vi har inte plats i vår trädgård. det blev en liten Rhod. ferrugineum  som jag hoppas skall ta sig och trivas.
Sen åkte vi vidare till Lille Malund, mer om det kommer på nästa inlägg. / Carita
 

2 kommentarer:

 1. Rhododendronhaven ... det skulle varit en plats för mig. Hoppas er lilla kommer att ta sig. Jag älskar min azalea/rhododendronsluttning (tack för kommentar på mitt inlägg förresten).

  Ha en fin dag i solen!
  /Anita

  SvaraRadera
 2. Vilken resa och vilka upplevelser ni har haft! Det är så roligt att resa med likasinnade och dessutom få ny inspiration!
  Det där danska regnet får gärna komma hit känner jag:-)
  Kram!

  SvaraRadera