måndag 23 juni 2014

Regn, blåst och +9 grader

det är det väder vi har just nu, 23 juni 2014, vart tog sommaren vägen. Nu har jag tagit fram kameran och kollat igenom vad jag tagit för bilder och om det verkligen inte har varit någon sommar, i så fall har jag glömt det för tillfället. Det är i alla fall skönt att ha lite solbilder dokumenterade så att man ser att det kan bli bättre.
Trots vädret har jag städat i rabatterna för ogräset växer oavsett vilket väder vi har. Sen tar ju våra vallmon  stor plats och är jättefula när dom vissnat så nu har jag dragit upp alla så att övriga växter får lite ljus och utrymme. Vallmons rötter finns ju kvar, om man inte försöker gräva upp dom, så det växer upp nya plantor, kanske redan i år. Jag har klippt lite överblommat och putsat buskar som växt sig för stora. Vi har en buske, Lonicera ledebourii , ett try som växer ohejdat om man inte håller den tillbaka. Vi har två, så den ena kommer att grävas upp till hösten.
Jag har fått ihop en del växter från spontana frösådder och delningar som jag krukat upp, vi har växtloppis på söndag så vi hoppas verkligen på lite bättre väder till dess, fast det såg inte så lovande ut . I morgon fortsätter putsningen, om vädret tillåter. Vi hörs/Carita 
Här var det härligt solsken, svårt att ta bilder då men jag ville se lite sol idag.

Lewisiorna när dom blommade som mest

Mera solsken på den orange Azalean

Solbild på irisar

och lite solstrimmor på en bondpion

En självsådd pion som även har rosa blommor.

Den här gillar jag, Krinkled White

Cornus China Girl

Min favoritpion just nu, Coral Sunset, den skiftar färg  efterhand när den blommar.

Knoppstadie

I slutet av blomperioden, nyutslagen är den mera laxrosa

4 kommentarer:

 1. Ja, det blev osedvanligt kallt plötsligt men jag trivs inte så bra när det blir riktigt varmt som det varit några gånger.

  Vilken vacker `China girl´ - jag planterade en Cornus kousa i fjol och trodde att den var på gränsen till att överleva här men den blommar otroligt fint och länge! De kanske är härdigare än vad jag trott. Trevligt överraskning i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Den där Coral Sunset var riktigt läcker! Jag har några - tror att det är 5-6 stycken - bondpioner på vår förra hunds grav i början på "parken", men tyvärr ser den otroligt misskött ut just nu. Det är mest ogräs TROTS att jag verkligen försökt rensa ordentligt två gånger...och två av pionerna ser också uschliga ut. Får väl kanske passa på att gå ut och rensa där nu när det inte regnar! För regna ska det tydligen göra idag - och det är ju skönt i och för sig. Men nu vill vi ha värme.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Så mange flotte og spennende planter du har i din hage, nydelige bilder.

  Vi fikk det litt kaldere noen dager vi også og vi fikk litt regn som vi trengte sårt.

  Klem fra Marit.

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint ni har som blommar och med det svalare vädret står de sig ett tag. Lewisiorna ser spännande ut med sina olika rödgula nyanser.
  önskar er en fin helg
  Anette

  SvaraRadera