måndag 9 juni 2014

Vidgade vyer.

Förra veckan var vi på en fantastisk trädgårdsresa till Danmark som några i föreningen hade ordnat och jobbat med rätt länge. Vi anmälde oss redan i december förra året så att vi säkert skulle få plats. Tyvärr blev vi 'bara'  28  trädgårdsamatörer från Sörmland som följde med , vi kunde ha varit några fler men vi fick bra plats för växterna, trodde vi i alla fall.
Vi var en glad skara som begav oss iväg  till Helsingör och med färjan till Helsingborg. Vårt första stopp i Danmark var Gardenshop  Hösterköb Planteskole, Hörsholm. Det här var på eftermiddagen på onsdagen förra veckan.Det kändes lite tidigt att inhandla växter som skulle stå i bussen så länge. Det var en rätt stor plantskola med mycket att välja bland  men vi köpte inget där. Många kom i alla fall ut med en del kassar.
Sen åkte vi vidare till Köpenhamn och botaniska trädgården http://botanik.snm.ku.dk/ . Det är några år sen vi besökte den  och nu var deras renoverade stenparti nästan färdigt. Där fanns  massor av spännande  växter som jag gärna skulle ha i trädgården.
Efter det besöket åt vi en 2- rätters middag och sedan övernattade vi på hotell i närheten av Tivoli.
Det här var dag ett, nästa dag blev det växtmarknaden i Kolding och några fina trädgårdar. Fortsättning följer........../Carita
Stort utbud på platskolan

En damm med vattenfall på samma område.

Köpenhamns botan, del av stenparti

Den här gillade jag , Tropaeolum polyphyllum, jag tror inte att den klarar vår zon, jag har inte kollat vad den tål.

Blomsterkornell, väntar bara på att vår blir likadan.


2 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa. Plantskolan är fantastisk! Och ... har ni en blomsterkornell? Är den ny? Minns den inte från mitt besök förra året. Det är min absoluta favorit. Trodde inte den klarade sig i vår zon. Var faktiskt på Zetas förra året och höll i en 'China Girl' men ställde tillbaka den. Har egentligen ingen plats. Vad heter er sort? Jag antar att det är en Cornus kousa?

  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en Cornus 'China Girl' . Vi har haft den 4-5 år men det är första året den kommer att blomma. Den för ju inget väsen av sig om den inte blommar fast den har vackra blad tycker jag. Jag tror att det är en av dom härdigaste i vår zon och den har klarat sig hittills. Ha en solig dag/Carita

   Radera