fredag 7 mars 2014

Blommig fredag, ödmjukhet.

Ödmjukhet är inget lätt ord men jag känner oftast  ödmjukhet inför naturen och vår egen trädgård.
Precis när jag sitter och skriver så bryter solstrålarna genom molntäcket och det blir ljusare . Det är ett privilegium att ha en egen  bit mark att bruka och göra till sin egen bit på jorden och universum. Att kunna gå ut när det blir vår, sätta sig på trappan med en kopp kaffe och bara njuta eller gå ut och sätta händerna i jorden och känna doften av den.
Naturen går sina egna vägar och ibland är den inte så ödmjuk mot oss människor. Vi försöker styra och ställa i naturen., ofta med ett misslyckat resultat.Jag vill själv bestämma i min trädgård , hur den skall se ut. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Men är jag ödmjuk och låter  naturen och växterna tala om vad dom vill ha  så brukar slutresultatet bli lyckat.
Naturen är också ofta den bästa designern. Naturliga skogsbackar och dikeskanter kan bli dom vackraste rabatter.
Självsådda växter i trädgården kan ofta hamna på en otroligt fin plats som jag själv inte hade valt t ex.
I dag skall jag vara extra ödmjuk inför det som växer och försöka göra allt jag kan för att resultatet blir så bra som möjligt. En ödmjuk hälsning /Carita  

Jag gillar sten med alla dess former och färger .Vårblommor, crocus, snödroppe , julros

Duvbo i asken från förra året. Dom är inte så bra på att bygga.

Ett av naturens underbara mönster, cyklamen

Backsippa, i väntan på värmen

Vy över trädgården, en omålad palett som väntar på att färgsättas. Bilden tagen idag den 7 mars 2014
 

9 kommentarer:

 1. Omålat? Jag ser en mängd vackra gröna, röda och bruna färger redan.När de vildare djuren hälsar på, duvor och andra, vill det till att öva sin ödmjukhet och se sin plats i systemet.De vildare har en helt annan syn på trädgård än jag :)

  SvaraRadera
 2. Så vacker er trädgård är där den ligger och väntar på att allt ska börja om igen.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Egentligen är det precis just nu som är den allra bästa årstiden, allt i trädgården ligger framför en och precis som du skriver"...väntar på att färgsättas...". Så poetiskt och helt rätt uttryckt!
  Den där fyrkantiga stenen med vattnet på första bilden är bara så fantastiskt vacker, sån vill jag också ha! Fast man kan ju inte få allt förstås...man får vara glad att andra har fina saker!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag vet ju att er trädgård kommer att bli en helt fantastisk palett. Ofta så har vi nog naturen som vår förebild. Precis som du säger, en skogsbacke eller en dikeskant är något av det vackraste som finns. För att inte tala om en vitsippsbacke om våren ... och snart är vi där.

  Ha en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Så fine blomster og hage som venter på sin tur til og springe ut for fult.
  God helg fra Marit.

  SvaraRadera
 6. Det är så roligt att se den sista bilden i ditt inlägg. Snacka om skillnad mot hur det såg ut när vi besökte är i juli. Samtidigt roligt att få en så bra översiktsbild. Nu syns ju allt städsegrönt så bra också.
  Vi syns väl på Iris-föredraget imorgon?
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om du kommer. Iris tillhör ju mina favoriter och dina också tror jag så jag hoppas det blir intressant. Vi ses/Carita

   Radera
 7. Jag håller med dig till fullo! Det är verkligen ett privilegium att få ha en trädgård. Det ger så otroligt mycket glädje året runt. Och det där första fikat utomhus...underbart!!!

  SvaraRadera
 8. Gillar sista bilden och "väntar på färgsättning". Jag hoppas du tar "samma bild" flera gånger under året och visar hur det förändras. /Susanne

  SvaraRadera