torsdag 20 mars 2014

Trädgårdsmässan

För att trösta oss efter nattens snöande åkte vi till mässan fast vi först inte tänkte det på grund av vädret. Vägen var farbar fast blöt och smutsig så vi blev ordentligt nedstänkta Vi kom iväg senare än vi brukar och trodde att det inte skulle vara så många där med tanke på vädret. Men aj vad vi bedrog oss, jag tror alla var där, kanske på grund av vädret. Det går ju inte att vara ute i trädgården.
Jag tror att mässområdet var större än det brukar, i alla fall villade man lätt bort sig och visste inte vad   man sett och inte. Många tyckte så som vi pratade med. Vi träffade som vanligt en hel del bekanta och det är alltid roligt.
Inriktningen det här året är väl att odla ätbart för det fanns väldigt mycket sånt tyckte jag. Dessutom fanns det ovanligt mycket kläder av olika slag. Jag gick faktiskt förbi allt detta men jag skymtade nog en del som såg kul ut.
Sen var där en hel del gamla bekanta av säljarna, dom flesta verkar återkomma år efter år. Många sålde väldigt mycket julrosor fyllda och enkla men jag gillade inte riktigt färgerna. dom såg urblekta ut dom flesta. I övrigt var det ungefär som vanligt, mycket av allt.
Jag hade inga växter på önskelista men det blev ändå några inköp. Bl a en Primula aur. ´Star Flower´,
Veratrum californicum som jag tänkt köpa länge, en Paeonia Primavera, och en Iris sibirica ´Hobbard` + lite penséer  några liljor och en Fritillaria meleagris..
Det hör liksom till att gå på trädgårdsmässan , då vet man att det är vår, trots vädret. Ha det skönt i helgen/Carita.

Inte min smak

Lägg till bildtext

Trädgårdsamatörernas anläggning

Några balkongerDörren är snygg

Tack för i år

Inköp

7 kommentarer:

 1. Ser spännande ut i era påsar. Kul att ses även om det bara blev ett kort möte.

  SvaraRadera
 2. Underbart med den vårstämningen som finns på mässan! Så vackert med alla dessa tulpaner, man kan inte annat än bli glad när man ser dem./ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Ja fy, vilket tråkigt väder som kom igår! Själv skall jag gå på mässan imorgon. Jag både gillar och ogillar mässan. Jag älskar att gå och titta hos alla små plantskolor och olika trädgårdsföreningar. Alla korvar och godis och annat "krimskrams" däremot kan jag klara mig utan.
  Jag hoppas hitta några Julrosor, Vitsippor och Iris imorgon. Vi får väl se hur det går:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Nästan det enda jag saknar från Stockholm är Trädgårdsmässan. Vi bodde ju precis mitt emot i Örby, precis på andra sidan Huddingevägen, så besöken på mässan var många - och oftast långa!
  Men eftersom vi inte har någon snö, vi har haft mellan +6 och +10 dom senaste dagarna, så har jag massor av annat att pyssla med. Fast det blåser hemskt, så den sista räfsningen får nog vänta ett tag. Allt blåser ju bort om man lägger det i högar.....
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 5. Även om det är mycket "krimskrams" så är det roligare att titta på än snö! Och några små växter behöver alltid bli "räddade" till en trädgård :)

  SvaraRadera
 6. Det var kul att träffas på trädgårdsmässan i torsdags. Jag tyckte inte mässområdet var större men däremot var det väldigt rörigt. Vi missade massor på torsdagen för att vi inte hittade något bra system i "gångandet". Men vi var där på fredagen också och då bestämde vi oss för att gå "gata upp och gata ner" utan att avvika på sidogator och då tror jag att vi fick se allt. Det är ändå lite speciellt att gå på mässan och jag ser redan fram mot Kistamässan i slutet av april. Kanske ses vi där också :)

  Ha en fortsatt skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte också det var rörigare på mässan i år. Det kändes som om man kom in från "fel håll" och fick börja leta efter gångar och annat. Oftast brukar jag tycka att det är så vintrigt o kallt ute vid mässtiden att jag inte vill handla växter, men i år kändes det annorlunda. Jag gillar alla pyssel o pynt grejorna också, men det var kanske lite för mycket sånt i år, eller så har jag blivit mätt på det.

  SvaraRadera