lördag 29 mars 2014

Vårstädning, vårblommor och en tokig utflykt

Jag har ägnat mycket tid år vårstädning i trädgården under dom här underbara dagarna vi haft så jag har hittills lyckats samla ihop en hel släpkärra med löv och klipp som skall till återvinningscentralen under nästa vecka. Det blir så fint när man städat upp och jag önskar att det skulle hålla sig så ett tag. Nu poppar det upp alltmer i trädgården och det är alltid spännande att se vad man glömt bort. En del tror jag som vanligt att har dött men det brukar komma upp om jag bara ger mig till tåls. Vi har haft lite kalla nätter med minusgrader så det fördröjer det hel.Jag har inte vågat plantera ut alla plantor som jag köpt ännu, allt står i uterummet  men jag försöker flytta ut dom på dagarna och in på nätterna. Jag vill inte att dom skall ta skada av frost så dom får vänja sig lite långsamt.
 Det här fågelbadet har vi täckt med plast och presenning över vintern för att det skall hålla sig lite renare. Vattnet får vara kvar. Det fungerar bra.
Talgoxen ville bada på en gång , den sitter i bakkanten.
 Första vitsippan slog ut igår hos oss.
Julrosorna börjar blomma för fullt. Det här är nog en frösådd, fint röd med lite prickar på insidan
Jättestäppliljan  på väg upp, den är täckt med ett frigolitlock för den får inte komma upp för tidigt. När den blir högre lägger vi en hink över.
Bänkarna behöver luftas och vattnas  på dagarna
Corydalis solida Fire Bird

Självsådd Helleborus, jättefin röd färg.
I dag lördag hade vi en inköpsresa för trädgårdsamatörer till ett väldigt annorlunda ställe där man kunde botanisera vilt bland alla sorters krukor, trädgårdsprydnader, korgar  och allt man kan tänka sig. Det var bara att knalla in i dom många uthusen som fanns och nästan treva sig fram där det var mörkt. Vi skulle egentligen inte köpa något utan bara titta men visst följde det med hem diverse prylar i alla fall. Priserna var väldigt humana. Dom flesta bilar var rätt fullastade när vi åkte hemåt och kul hade vi. Jag har lite idéer om var jag skall placera allt så det visar jag säker så småningom. Ha det fint så länge./Carita


Pidestalen har patina i  form av mossa,som ingick i priset.

4 kommentarer:

 1. Visst är solen underbar!!! Men "solros" är väl att ta i om Helleborusen :)) Jag ler och tänker fler glada solkullerbyttor och går ut att leta vitsippor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så går det när man har bråttom och är irriterad, då skriver man fel.Min dator har krånglat och det irriterar mig mest av allt, den skall bara fungera. Nu har jag i alla fall ändrat så det blir rätt och jag har nästan fått ordning på datorn men bara nästan. Ha det fint/Carita

   Radera
 2. Ja, det är verkligen en njutningens tid som måste utnyttjas så mycket som möjligt. Jag står mest i växthuset och krukar men i eftermiddag ska jag också unna mig en stund där ute i solen.
  Kram
  pia

  SvaraRadera
 3. Vilka fina vårbilder! Grattis till fina fynd - de bästa fynden gör man ju oftast när man minst förväntar det:-)
  Kram!

  SvaraRadera