torsdag 27 februari 2014

Blommig Fredag

Min hemlighet.
Blommig fredag, redan på torsdag av en hemlig anledning. 
Jag tror att alla människor har någon hemlighet som dom vill behålla för sig själva. I alla fall har jag hemligheter som jag inte har berättat för någon och inte kommer att göra någonsin. Jag tycker att det känns tryggt att behålla en del för mig själv, alla behöver inte veta allt.
Däremot rymmer trädgården  många hemligheter som egentligen inte är hemliga men som man måste ha ett öppet sinne och nyfikna ögon för att uppleva och se. Jag gillar trädgårdar med många gångar som vindlar i olika riktningar och där varje krök bjuder på en hemlighet när man rundat den.
Jag kanske inte har kommit riktigt så långt med vår trädgård ännu men jag jobbar på det hela tiden. Ändå har jag hållit på med trädgården i ca 25 år men trädgård tar tid.
Vår trädgård var rätt hemlig innan vi valde att börja visa upp den för allmänheten.Enligt våra besökare från närområdet så visste inte många att den fanns och att den ser ut som den gör. Man ser nästan inget av det från utsidan. Numera är den fortfarande väldigt privat men inte fullt så hemlig längre.
Jag gillar också att ha trädgårdspynt och dekorationer ute men dom skall helst inte kunna ses och vara väldigt hemliga. Det är där dom nyfikna ögonen hjälper till att  upptäcka saker.
Det gäller också små oansenliga växter som nästan inte syns men ändå finns där och blommar vackert när man väl upptäckt dom. 
Detta märker man när vi har trädgårdsbesök . Många ser att dom måste ta många turer i trädgården och upptäcker nya saker varje gång. Jag hoppas det blir så den kommande sommaren också. Jag ser fram emot det. Nu får ni ha en hemlig dag/Carita
Vad väntar bakom nästa krök?

Grå hemligheter hukar under busken.

Fortsätt framåt och se vart det leder.

Vid havsbandet i Torhamn. Om stenar kunde tala skulle man få höra många hemligheter.

Den här gången leder också någonstans.

Knoppar bär på sina hemligheter

8 kommentarer:

 1. Det där var en fin tolkning av fredagstemat.Har inte kommit på vad jag ska skriva ännu.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen härligt med hemliga trädgårdar,secret gardens, där man inte ser allt på en gång. Och jag har ju sett er fina trädgård och vet att där är mycket att upptäcka!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Underbar tolkning av fredagens tema.

  Önskar dig en skön och härligt hemlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ser mycket vackert och hemlighetsfullt ut! Vad finns bakom nästa krök? Trevlig helg!/Susanne

  SvaraRadera
 5. Undrar om jag inte skulle känna mig väldigt hemma i er trädgård, det låter som tankarna bakom har mycket gemensamt. Snart är det dags för "hemligheterna" att flytta ut bland växterna igen, våren är här! :)

  SvaraRadera
 6. Så fina hemligheter du har i din trädgård! Det är fantastiskt härligt att gå på upptäcksfärd på en sådan plats. Ha en underbar helg
  /E

  SvaraRadera
 7. Ja men visst är det så att man kan njuta väldigt länge av våren när den "står och stampar". Men jag tycker man kan sträcka sig ännu längre än så, man kan faktiskt njuta även av gråmulna vinterdagar. Fast då är det kanske mer att man njuter trots... ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera