onsdag 4 mars 2015

Våren närmar sig

med stormsteg fast med lite bakslag nu och då. Trädgårdsrundan jag gjorde nyss talar sitt tydliga språk trots att vädret är lite gråmulet. Solen vill gärna tränga igenom och jag ser lite blått skymta mellan molnen. Jag skulle gärna börja plocka undan lite mer skräp när jag går min runda men det är fortfarande väldigt blött och lite fruset på vissa ställen.
Men ändå klipper jag lite vissna perenner här och där på min väg och plockar undan högar med vissna löv som  ligger för tjockt och försenar  upptiningen. Det verkar inte vara mycket tjäle som jag trodde för vi hade rätt kallt och barmark en period.
Jag tror att det skulle gå att sätta spaden i jorden men jag avstår från det än så länge för det mesta av leran skulle säkert sitta kvar på spaden. 
I går regnade det och regndropparna hängde som pärlor på strimlönnens grenar.

Jordvivor  (Prumula vulgaris)  har jag ett lite motsägelsefullt förhållande till för jag tycker att dom är jobbiga att få att överleva och vara fina. Ändå måste jag köpa hem några  nu när inget annat riktigt kommit igång.Det går rätt bra att ha dom i uterummet innan det blir för varmt där. Men sen planterar jag ut dom i rabatten så fort det går för där trivs dom allra bäst. Dom brukar återkomma år efter år ute, med lite omvårdnad. 

Nu har Agapanthus Lilleputt och några gamla amaryllis  också fått komma upp i ljuset från källaren.

I helgen åkte vi förbi Blomsterlandet och då var jag bara tvungen att ta med mig den här murklockan hem. Senare i vår planterar jag ut den i stenmuren som vi har.  Dom vi har är enbart blå  så nu skall dom få sällskap av en vit också.
Mera vårtecken är Vintergäck och Snödroppar och sen börjar ju julrosorna visa sina knoppar .
Jag planerade många  olika lökar i höstas också. Det skall bli spännande. Jag ser att många är på väg upp. Som vanligt har jag dålig koll på vad jag planterat och var så det blir säkert en överraskning.
Ha det bra i trädgårdsvärlden. Carita

5 kommentarer:

 1. Ser ut som om våren kommit några snäpp längre hos er, idag såg jag för första gången att några bleka vintergäck visade sig. Vi fick snö och inte regn härom dagen, en del ligger fortfarande kvar. Men visst är den på gång, den efterlängtade våren.

  Hälsningar från oss!

  SvaraRadera
 2. Kul att bli överraskad av vårlökarna. Konstaterade idag att ett stort gäng snödroppar som jag ser från köksfönstret var dubbla, vilket jag helt glömt bort. Håller med dig om att jordvivorna, men de är ju så söta där de står.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Just nu vill man se att alla vårlökar man planterade i höstas verkligen kommer upp, men det är ju inte riktig vår ännu så vi får nog vänta lite till. Men när det väl kommit igång så brukar det gå fort.....
  KRAM/susie

  SvaraRadera
 4. Klart vi ska ha lite fägring inne i väntan på allt som snart kommer ute! Blir det bara aningen sol i helgen så blir det löv plockade och vinterståndare klippta här med, härliga tanke :)

  SvaraRadera
 5. Jag har också börjat rensa lite den här veckan. Det är så skönt att vara ute och njuta av trädgården och alla små spiror som är på väg upp. Det är en härlig tid vi har framför oss nu!
  Kram Nora

  SvaraRadera