fredag 20 mars 2015

Blommig fredag- Min största trädgårdsdröm

Jag har faktiskt uppnått min dröm som som började för många år sedan. På mitt jobb på banken hade vi ofta  sammankomster  och vidareutveckling i jobbet. Mycket var för att bilda en gruppkänsla och att vi skulle sträva mot samma  mål. Då skulle vi skriva ner vad vi hade för mål i livet för man  måste ju ha ett mål för att  kunna nå ett resultat så småningom.
Då skrev jag att ett av mina mål var att  fixa trädgården så att den skulle duga som visningsträdgård. Det är säkert mer 20 år sedan som det hände. Vi hade börjar fixa trädgården så smått redan innan dess men då var det verkligen inte något jag ville visa upp.På den tiden höll  vi fortfarande på och röja på olika ställen i trädgården. Jag vet inte varför men då tyckte jag att det skulle vara roligt att kunna visa upp trädgården.
Jag tror att vi hade anmält oss som medlemmar i Trädgårdsamatörerna då och det var det som väckte intresset när vi fick se vilka fina trädgårdar som fanns och att man kunde visa sin trädgård för intresserade.
Och nu står jag/vi här med en sk visningsträdgård. Det har varit en spännande resa och en trädgård är ju levande och under ständig förändring.
Sen kan det ju hända att jag drömmer om en annan, helst kuperad och bergig tomt, för vi bor ju på en plan villatomt i ett vanligt gammalt villaområde i en vanlig mindre stad. Vi försöker ändå göra trädgården lite spännande att gå i. Ha en fin trädgårdshelg. CaritaHär är lite olika vyer från vår trädgård. Vi har många olika typer av rabatter och en riktig djungel när det är högsommar. Flera trädgårdsdrömmar kan ni hitta här Bland rosor och bladlöss

25 kommentarer:

 1. Wow, tänk att ah fått en sån härlig dröm i uppfyllelse, det ser verkligen ut som ett paradis och jag kan verkligen tänka mig djungelkänslan, lyckliga de som får njuta när ni har visning! Glad vår! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen ut som en drömträdgård, grönt och frodigt, med härliga gångar, och sittplatser.
  Njuter av bilderna, skulle gärna se den i verkligheten. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Bilderna lockar, det ser så välplanerat ut!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. En härlig dröm som vi faktiskt delar. Vi är inte där än, men kanske om några år? Kanske blir det aldrig av, men vi lär ju ha roligt under tiden i alla fall.
  Och till sommaren syns vi nog i er trädgård igen - jag är så nyfiken på att se vad som har hänt sedan vi var där i 2013.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. Härligt när drömmar blir verklighet! Inspirerande bilder!! Jag får nya drömmar!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Er trädgård ser så underbart vacker ut på bilderna.Där har ni gjort ett mycket fint arbete.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 7. Förstår att ni är nöjda! Det ser verkligen jättefint ut i er trädgård! Vore kul att hinna besöka på någon av era öppna dagar, om jag någon gång hinner! Ha en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 8. Hej igen, tack för kommentaren. Det blir en rabatt som har sol mitt på dagen och en bra bit in på eftermiddagen! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 9. Så fint och vackert! Tacka för det att er trädgård måste vara ett trevligt besöksobjekt.
  Själv började jag drömma om trädgård som 7-äring efter att hade läst boken The Secret Garden av Frances Hodgson Burnett - fast på finska (Salattu puutarha).
  50 år efteråt fick jag den...och efter 62 års ålder satt jag igång och började skapa den. Aj,aj, vad tiden går ;-))!

  /Anja

  SvaraRadera
 10. Så fint och vackert! Tacka för det att er trädgård måste vara ett trevligt besöksobjekt.
  Själv började jag drömma om trädgård som 7-äring efter att hade läst boken The Secret Garden av Frances Hodgson Burnett - fast på finska (Salattu puutarha).
  50 år efteråt fick jag den...och efter 62 års ålder satt jag igång och började skapa den. Aj,aj, vad tiden går ;-))!

  /Anja

  SvaraRadera
 11. Utan drömmar stannar allt....känns som om det är en otroligt viktig ingrediens till ett njutbart liv.

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 12. Så vacker er trädgård är Carita! Välskött och allt så smakfullt arrangerat och alla blickfång och detaljer som ni är så duktiga på att skapa.

  En trevlig berättelse som du delar med dig av!

  Ha en skön helg trots att vädret kanske inte blir det bästa men snart så...

  SvaraRadera
 13. Så härligt med trädgårdsdrömmar, speciellt om man kan förverkliga dem.
  Underbara bilder. Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 14. Ja kära någon - ni bor mitt i en dröm. En fortsättning på hur Brunnbergs trädgård i Nynäshamn såg ut, då jag besökte den. Jag tror inte heller att det är en visningsträdgård längre. Om jag förstått rätt har en son tagit över.

  Jag har själv inte någon sådan trädgård. Vår trädgård på Lisö besöktes av många när Gösta Zetterqvist bodde där. När han flyttade till Nynäshamn fick han ta med sig växterna dit, till Göstas Trädgård.

  SvaraRadera
 15. Så kul att höra hur det hela startade! Jag har flera gånger tänkt tanken att vara med i Tusen Trädgårdar eller i Trädgårdsrundan, men än så länge tycker jag inte att vår trädgård håller måttet.
  Er trädgård är jättefin. Bilderna är härliga!
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt vilken fin trädgård ni har! Ni kan vara mycket stolta och nöjda. Låter ju skoj det där med att visningsträdgård... Trevlig helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 17. Er trädgård ser väldigt varierad och spännande ut trots att den är plan. Precis som en visningsträdgård ska vara.
  Trevlig helg
  Luna

  SvaraRadera
 18. Åh, vilken fantastisk dröm som förverkligats! Jag skulle så gärna vilja vandra där, slå mig ner en stund... Härligt!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 19. Vad roligt att höra hur det började! Att er trädgård är fantastiskt fin vet jag av egen erfarenhet. Härliga bilder som visar hur frodig och vacker er trädgård är. Trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 20. Så roligt med en trädgårdsdröm som gått i uppfyllelse och så mycket fint ni gjort!! Förstår om ni har många nyfikna som kommer hem till er och tittar och inspireraras.
  Allt gott i helgen
  Milla

  SvaraRadera
 21. Roligt att läsa om hur ni förverkligat drömmen! Jag tycker om och blir inspirerad av den gröna lungan ni skapat längs kanterna med partier och gångar och alla sittplatser ni har lite längre in. Fint :)

  Carina

  SvaraRadera
 22. Spännande att gå i har ni verkligen lyckats med! Och att inspirera mig, och säkert andra, till egna drömmar :)

  SvaraRadera
 23. Det er så fint, en hage full av farger, spennende stier og sitteplasser så en kan nyte hagen og plantene.
  Ja dere har virkelig fått til drømmehagen.
  Tenk nå kan vi snart starte for full på en ny sesong,,herlig,,
  God ny uke, Maritklem.

  SvaraRadera
 24. härligt när drömmar blir verklighet!! Ser väldigt fint och spännande t med alla de olika växterna.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 25. Jag har ju haft förmånen att besöka er förverkligade dröm så jag kan ju intyga att det inte bara var en dröm som blev sann för er. Att vandra i er trädgård är som att vandra i en dröm.

  Ha en bra vecka! Kanske stöter vi ihop på mässan, jag ska dit på torsdag.
  /Anita

  SvaraRadera