torsdag 12 mars 2015

Vi har börjat planera

för ett nytt projekt och jag letade efter material på nätet.Jag hade bestämt vad jag ville ha men den detaljen kunde jag inte hitta på nära håll. Till slut hittade jag i alla fall det jag tror kan bli bra och motsvara det jag tänkt mig. Problemet var att den fanns i Kalmar. Jag kunde beställa hem den till en viss kostnad men då tyckte Bertel att vi kunde åka och hämta den och samtidigt hälsa på hans bror i Blekinge. Han mätte att den skulle gå att få in i vår bil.
I måndags åkte vi , först till Kalmar där vi skulle hämta den. Företaget heter Vattenliv,se. Dom säljer allt möjligt till dammar, springbrunnar och annat för vattenliv i trädgården. Där köpte vi den, en stor rund plastbalja, 110 cm i diameter och 35 cm hög. Vi fick trycka in den i bilen ,men den fick plats som tur var. det blev lite andra tillbehör också och flytande fiskmat till Torhamn.Jag säger inte mer om det för så småningom skall jag visa hur det blev.
På vägen ner brukar vi stanna vid Tindered rastplats och  ta en paus och kika på deras fina höns i olika storlek o färg. Den här dagen låg dom och solade i solskenet och såg ut att ha det bra.
Väl framme såg vi ju att våren kommit lite längre. Några blåsippor kikar fram
 och dom tidiga  krokusarna har kommit en bit på väg.

En fylld vintergäck , Eranthis hyemalis Flore Pleno blommar så fint. 
Vi hade jättefint väder och vi tog en promenad vid havet som ses i bakgrunden 

En del av materialet till det nya projektet.

Vi besökte en ny plantskola, Plantriket också när vi var där, som ligger i Johannishus och där kunde vi förstås inte låta bli att handla, några perenner som dom sålde ut för halva priset och en mörkröd trädpion och en Magnolia Satisfaction. Allt får stå i uterummet än så länge för nu är det minusgrader på nätterna. Fortsättning följer. Carita
3 kommentarer:

 1. Så spännande det låter med era inköp. Ska bli kul att se hur det blir! Åh en Trädpion ...det har jag tänkt mig en länge:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Va spännande det ska bli att få se resultatet så småningom!
  Grattis till fina fynd!
  Hoppas ni får en skön helg i vårsolen:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Spännande att se vad det blir av 'baljan'. Sen är det ju alltid kul att fynda växter. /Carina

  SvaraRadera