torsdag 26 februari 2015

Blommig Fredag- Favoritsyssla i trädgården.

Vilket ämne, det går nästan inte att säga vad som är favoritsyssla. För mig beror det på väder och  vind ,humör och årstid . Just nu är det att börja städa bort vintern. Jag har varit ute två dagar och börjat på ställen där snön är borta. Det låter inte klokt att göra sånt i slutet av februari men det har jag gjort ..
Jag gillar att städa och göra fint, i synnerhet på våren när det ligger så mycket gammalt , löv, vissnade perenner och annat skräp. Då ser man att man gjort någonting.
 Jag börjar på framsidan där snön försvinner snabbast på grund av allt grus. Där har vi fågelmataren som blir ett riktigt skräpställe men jag vill gärna se fåglarna från köket.
 Vi har mycket grus på framsidan och södra gaveln som blir lite besvärligt att hålla fritt från löv. Vi har en lövblås/sug men den är inte effektiv och låter så det blir kratta och handplock som fungerar bäst.

 Här klippte jag bort en variegerad malört och en hosta Sum and Substance  som växer i rundlarna . Längs väggen har vi lite kaktusar och taklökar.

Sen gjorde vi en liten bäck med sjösten som ligger under magnolian. Hur klyftigt var det egentligen.
Jag täcker den med ett nät på hösten, sen viker jag ihop nätet på våren och bär bort löven. Det fungerar inte riktigt som jag vill  så det blir en del handplock där också. Bakom staketet växer murgröna och rankorna växer ut över bäcken  så nu har jag klippt bort dom men dom är snart där igen. Trasslet på staketet är en clematis som jag klippt, blommar sent med gula blommor. Den heter Clematis tangutica Radar Love  Nu är det i alla fall fint och städat för stunden. 
Alltså min favoritsyssla just nu - städa i trädgården och låta tankarna flyga fritt.
Ha det fint alla.Carita
Bland rosor och bladöss

26 kommentarer:

 1. Ja ett svårt ämne egentligen...att välja. Men själv tog jag det som allt börjar med:) Använder också lövblås och det fungerar okej. Låter härligt att fått komma i gång lite smått:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. En vårstädad rabatt är vackert och så vet man att snart så börjar det röra på sig bland växterna.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. En härlig beskrivning av något som är skönt att göra just nu. Ler lite gott också över hur olika man kan vara. Fast att ta vara på löv och lägga dem i lunden - det gör jag. Roligt att se en trädgård avlövad också. Strukturen blir tydlig och det ger också inspiration.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 4. Ja minsann nu börjas det snart, ser farm mot det.Det känns så skönt och man njuter med en kopp kaffe av allt det man gjort. så är det med favoritsysselsättningar Låter spännande med allt gruset, hoppas få se fler bilder i sommar när det är gränt också
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Ditt inlägg gjorde så att suget för att gå ut i min trädgård och sätta igång med nått vårjobb verkligen kom igång! Så om en liten stund när det blivit lite skönare ska jag gå en runda och sen tror jag att jag ska ta bort några grenar på 3 buskar som jag retat mig på. Visserligen lite sent att beskära egentligen - så det måste göras idag!!
  TREVLIG HELG/Susie

  SvaraRadera
 6. Att rensa och städa är även min favoritsyssla. Jag hade tänkt börja igår när vädret var så fint, men så blev treåringen sjuk så det fick bli innedagar både igår och idag istället. Nu hoppas jag på fint väder i helgen så jag kanske kan hinna vara ute lite grann i alla fall.
  Trevlig helg!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 7. Ja, det är faktiskt enda gångerna jag riktigt längtar efter att få städa, när man får gå ut och njuta av mildare luft och fågelkvitter. Hörna efter hörna ser prydligare ut och ordningen återställs efter vintern och stormarnas härjningar.
  Har funderat på att utöka grusytorna med gångar, men kanske ska tänka ett varv till när det gäller löven.


  Ha det så fint
  Anette

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Underbar och klockren beskrivning på något så njutbart....=)

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 10. Gillar också att se ett resultat vilket man ju gör efter vårstädning. Lövsugen är något jag tycker är oumbärligt i stenrabatterna nuförtiden. Håller dock med om att den för mycket oväsen.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 11. Men visst är det underbart att njuta av sin trädgård, på många sätt.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 12. Kan bara hålla med om att det är härligt att få städat i rabatterna på våren:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 13. Var också ute idag och såg att det är faktiskt behöver rensas upp lite så man ser alla små krokusar som tittar upp.
  Ha det gott!
  Milla

  SvaraRadera
 14. Så hyggelig å se at du er i full sving i hagen. Her hos oss er det antagelig litt for tidlig. Det blir spennende å se hvordan ting vokser hos deg. Jeg kan se for meg at det blir svært så fint. Ha ei riktig fin helg.

  SvaraRadera
 15. Fint du har det och jag föll ju för de stora runda rostiga sakerna som du planterat i. Mycket snyggt!! Smart också med nät till löven :-)
  Trevlig helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 16. Det här med grus som golv känner jag så väl igen. Gissa var vi la vårt första grusgolv. Ja, under en björk. Och naturligtvis har vi också en lövsug som står prydligt i garaget och jag plockar löv för hand. Och inte nog med dessa likheter. Jag har också en Sum and Subtance i en metallring. Jag satte hyacintlökar runt om som nu börjar sticka upp. På norrsidan av huset där solen ännu inte når! Så här blir det också vårstädning i helgen.
  Ha det bra i er fina trädgård.
  Marta

  SvaraRadera
 17. Hej! Vad trevligt att hitta hit! :) Tack för er kommentar hos mig! :) Snyggt jobbat! Själv väntar jag ju lite längre med att städa i trädgården (av olika anledningar, men främst växternas så här års! :) Ni bor ju lite längre söderut, men här får vårstädningarna vänta till våren kommer! :) Hoppas ni får en fin helg och att solen skiner på er! :) Mia

  SvaraRadera
 18. Så godt det skal bli å komme i gang med vårryddingen! Er nok en stund til her...

  SvaraRadera
 19. En nystädad rabatt är fin, då ser man allt det nya som vill upp, jag låter min vara orörd ett tag till, så de nya uppstickarna får lite skydd, men snart hoppas jag på sol och värme.
  Vilket stort fint rabarberblad du har. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 20. Det riktigt kliar i fingrarna men här är för mycket isskorpor kvar än för rabattstädning:( Ibland ångrar jag att vi ersatte gruset med plattor men inte när jag tänkner på alla våra träds alla löv:)

  SvaraRadera
 21. Att städa och se resultatet, det kan vara riktigt härligt! Just nu kliar det i fingrarna...
  (Min damm ligger under två fruktträd, oerhört korkat med allt som faller däri, men vackert med vatten i halvskugga.)
  Trevlig helg!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Jo, nog finns det en del att städa upp i vår trädgård med. Kul när man sedan ser resultatet.
  Trevlig helg!
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 23. Första vårstädningen i trädgården är alltid efterlängtad. Fåglarna gör sitt till att det ser skräpigt ut, men jag väntar för det snöar igen.
  Allt gott
  Luna

  SvaraRadera
 24. Jeg forstår deg godt at du allerede har begynt å rydde i hagen. Når snøen er borte blir en jo fristet til å begynne. Her er den ikke borte enda dessverre...

  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 25. Jodå, jag har också städat i trädgårdens snöfria delar den här helgen! Har nog aldrig förut gjort det så här tidigt på året! Väldigt tillfredsställande!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 26. Ja visst låter det tidigt! Men så kul att få börja, jag längtar! Men än ligger snön kvar här.
  Trevlig vecka, ha det så gott! Hej Ewa :)

  SvaraRadera