söndag 26 maj 2013

Nu är det så vackret i trädgården

Meconopsis integrifolia ssp, en planta jag hade glömt att jag planterat ut. Ibland har man nytta av att skriva växtlistor på det man sår och planterar, om dom är uppdaterade vill säga.

att jag helst vill stanna tiden ett tag för att få njuta av det här en längre tid.Nu går allt så fort igen så jag hinner och kan inte ta in alla intryck och bevara dom. Jag hoppas att några foton kan få fram känslan igen under  den mörka årstiden som jag inte vill veta av just nu.
Vi var bortresta några dagar förra veckan och resa bort den här tiden skall man ju inte. När man kommer hem har allt vuxit flera centimeter och ogräset har tagit sig friheten att ta för sig av utrymmet i rabatterna. Nu är det bara att sätta igång med rensjärnet igen.
På lördagen hade vi ett trevligt besök av några från Nacka trädgårdsförening. Vi hade jättefint väder och jag hoppas dom var nöjda med sitt besök hos oss. Det är alltid inspirerande att träffa andra trädgårdsintresserade att byta tankar och idéer med. 
Det som står på min agenda nu är att ta itu med alla krukor i bänkarna. En del behöver bara planteras om men en del frösådder måste skolas om och få större krukor. Sen finns det ett antal som måste ut i rabatterna om jag kan hitta en lämplig plats. Ha det bra så länge/Carita

Glaucidium palmatum

 En del av vår framsida mot gatan. Pionen som blommar är en frösådd från Ove Jaktlund, har inget namn på den.
 Vår rabatt som vi påbörjade i höstas och som nu börjar fyllas av växter. Vi besökte ju Linudden trädgård tidigare och de Rhododendron jag hade beställt är planterade här. 
Paeonia caucasica, frösådd

 Vi fick en överraskande present av föreningen som besökte oss. Den får vara trädgårdens beskyddare och passar bra tillsammans med mina gjutna hjärtan med taklök som hänger på planket.

7 kommentarer:

 1. Så vackert det är där hos er.Och en pion som blommar redan.Här blåser och regnar det idag på mors dag.Synd hade kommit igång ute men det blev slut på det.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Jag är ju med i Nacka Trädgårdsförening, men kunde inte följa med igår. Dels var det samfällighetens badbrygga som skulle i sjön och dels var det en 50-års fest som kom i vägen. Va roligt att ni hade en bra dag - jag får satsa på att besöka er när ni har öppen trädgård senare i sommar istället.

  Visst är det en underbar tid nu! Skulle önska man kunde stanna tiden nu ett tag och bara insupa alla intryck!

  Ha en fortsatt trevlig söndag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte alltid som tiderna passar , hoppas du kan komma en annan gång när vi har öppet. Ha det bra/Carita

   Radera
 3. Å så fin blomstring og planter du viser, nå har hagen blitt til en fargerik oase igjen.
  Ha en ny strålende uke.

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen underbart nu när allt blommar för fullt! Man vill bara stanna upp och njuta av allt det vackra, men det är ju nu som det är som mest att göra i trädgården så man får väl kämpa på med rensandet och njuta lite under tiden så gott det går! Så fint det blev med dina taklöks-hjärtan på planket!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen härligt ut på bilderna!
  Resa bort ska man inte, och inte heller bli feberförkyld...
  Men krukor och sådder väntar snällt i bänkarna :)

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder på en fantastisk trädgård med många fina rabatter och dekorationer.
  Jag blir riktigt nyfiken .
  Vilken fin pion. Här har Herrgårdspionen börjat slå ut.

  Ha det gott

  SvaraRadera