fredag 31 maj 2013

Av Riksmötet blev det intet för vår del.

Vi hade tänkt åka till Göteborg och Trädgårdsamatörernas  riksmöte i helgen. Vi hade anmält oss och betalat för länge sen,  packat så att allt var klart, vi skulle ha åkt i morse. Av det blev inget för bilen gick sönder igår och vi blev avrådda på det bestämdaste att åka. En av fjädringarna gick av och vi har  fått reparationstid om 10 dagar. Jag hade tänkt att få se lite andra trädgårdar och givetvis Göteborgs botan. Det var bara att bita i det sura äpplet och stanna hemma.
Som tröst skall jag bjuda grannarna på vårlunch i morgon lördag.
Alltså har jag ägnat min dag åt trädgården. Det har varit ett underbart sommarväder så det har ju varit en tröst också.Jag har klippt ner en hel del torra clematisrankor och rensat bort scilla-skräpet som ligger i drivor på en del ställen. Våra Clematis har ju farit väldigt illa som jag skrivit om men nu börjar det faktiskt spira från roten på en hel del så jag hoppas dom tar sig.
Jag har gått många varv i trägården också, bara för att inandas alla dofter och försöka ta in allt som händer.
I veckan har vi haft säsongsavslutning för Trädgårdsamatörerna, Södertälje med omnejd. Vi träffades först hos Mats för att se på hans trädgård, sedan gick vi till Ulla-Britt som bor en bit ifrån och fikade medhavd kaffekorg där. Det var en otroligt fin kväll och uppslutningen var god, vi var ca 25 som deltog.
På onsdagen  åkte vi på inköpsresa till Västerljungs blommor  där man sålde sommarblommor från 3 stora växthus. Det fanns massor att välja bland så det blev några kassar. Det var Telgebygdens trädgårdssällskap som ordnade detta, väldigt uppskattat.
Nästa evenemang hos oss  är den 6 juni då det är Trädgårdsamatörernas dag  och vi har öppet för amatörer och allmänheten några timmar. Vi hoppas på fint väder då också.
Fortsättning följer..../Carita
Här är vi några stycken från gänget i Mats trädgård

Cornus canadensis, blommar nu i våra torvblock, jag tycker den är fin

Mossflox blommar i olika färger

Herrgårdspion

Mina fjädrar ser ut att vara i oordning och rufsiga så jag behöver nog ta ett bad. Jag måste kolla temperaturen först.
 Såå skönt, här kan man lägga sig och ta ett ordentligt bad.


Jag tror det får räcka för den här gången.

7 kommentarer:

 1. Nej, va tråkigt att ni missar Riksmötet:-( Hoppas ni får en trevlig helg i alla fall!
  Vilka fina bilder på duvan!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt att bilen gick sönder, man blir ju så besviken när man inte får komma iväg som man tänkt. Hoppas ni får en skön helg i alla fall!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Tänk att det alltid ska gå sönder när man ska iväg på en trevlig resa.Vår bil behagade att gå sönder på Julafton när vi skulle upp till sonen i Stockholm.Men sonen kom och hämtade oss.Ungarna hade sagt till att kommer inte farfar och farmor så blir det ju inte någon bra Jul.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så förargligt då! Grusade förväntningar är inte kul...

  ...men vackra bilder från er trädgård bjuder du på.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt då ni har gjort er i ordning.
  Men det kanske blir en tur längre fram.
  Jag tycker att reparera bilen är som att kasta pengarna i sjön. Inte kul

  Vilka fina bilder på duvan hon gillar verkligen att bada.

  Ha en fin fortsättning på veckan

  SvaraRadera
 6. Nej men så trist att bilen gick sönder. Det var ju tur att vädret blev bra i varje fall så att ni fick några härliga dagar i trädgården.

  Jag har precis gått med i Trädgårdsamatörerna för Sörmlandskretsen (från och med maj 2013). Så från och med nu kan också jag vara med på träffar. Det känns jättespännande. Jag planerar att komma och titta på och njuta av er trädgård den 6 juni. Ska bli roligt att för första gången se den i försommarskrud.

  Ha en fortsatt skön dag! Idag är det lite kyliga vindar men redan imorgon lovar dom bättre väder.
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen i föreningen, kul att du gått med och välkommen till vår trädgård den 6:e . Ha en fin dag/Carita

   Radera