måndag 20 maj 2013

I dag är det nästan sommarväder

För tillfället är det riktigt somrigt ute, dom olika gröna nyanserna är som bäst  just nu. T o m gräsmattan börjar bli grön fast fortfarande ojämn. I helgen som var hade vi öppen trädgård. Besökarna var inte så väldigt många men det droppade in några under hela dagarna. Då har man tid att visa allt lite mer närgånget och även att prata lite mer om trädgård och odlingens vädermödor. Oavsett hur besöksantalet blir medför det samma förberedelse för vi vill ju visa upp trädgården från sin bättre sida. Vi har kvar våra bruna barrväxter fortfarande men så småningom skall dom tas bort. Vi måste bestämma vad vi skall göra i stället på dom platserna.
Har inte hunnit vara så aktiv på bloggen och inte att läsa heller men idag har jag tagit några bilder som jag vill visa ändå. Det är ju fullt solsken så det är inget fotoväder men det får duga så här för tillfället.Fortsättning följer.......Carita.
Tack till alla som besökte vår trädgård.
 Det här är Clematis hirsutissima, som är en frösådd som har stått i kruka flera år. Den har varit så ynklig att jag inte har vågat plantera ut den tidigare. I år ser den plötsligt kraftig ut och blommar, så nu har den fått flytta ut i en rabatt. Den är ca 10 cm hög, jag tror att den har en blomknopp till. 
Anemone nemorosa Blue Eye

 Olika svalörter som inte är så invasiva. Namnskyltarna står fel ser jag . Den översta är Flore Pleno , den till vänster Auranticus och den brokiga Bramling
 Det växer bra i högen och en hel del blommar faktiskt. Lupinen högst upp har jag inget namn på men det är inte den vanliga. Blomknopparna är ludna när dom är små. Jag har tyvärr inget namn på den. Den ser ut att bli för stor så den kommer troligtvis att flyttas senare.
Den här tulpanen köpte vi i Holland för 20 år sedan och den finns fortfarande kvar och är jättefin. Vi köpte flera men det här är den som velat överleva så länge. Vi köpte den som Fringed Beauty  som egentligen skall vara mera fylld enligt uppgifter som jag fått fram, men den här duger bra.

2 kommentarer:

  1. Vilka somriga, fina bilder!
    Jag hade planerat att besöka er i helgen, men lyckades inte lösa den privata "logistiken" med barnvakt. Så nu satsar jag på att komma i juli istället:-)
    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  2. Missade helt att ni hade öppet i helgen. Kommer gärna en annan gång. Vilken vacker tulpan! Underbart med tulpaner som orkar komma igen så länge :)

    SvaraRadera