onsdag 8 maj 2013

Äntligen fick vi riktiga vårdagar,

nästan sommar blev det på en gång, Nu har jag jobbat på högvarv i trädgården några dagar men jag är inte helt klar med den första genomgången. Vissa dagar har blivit splittrade för jag har inte kunnat bestämma vad som behöver göras. Då har jag gjort lite här och lite där.
Jag har tömt nästan hela den färdiga komposten , blandat med sand, lite benmjöl,lite stenmjöl  och en del hönsgödsel. Allt har jag lagt ut på rabatterna så nu har jag fyllt på, på nästan alla ställen. Det är fortfarande lite kvar i kompostbehållaren men den mittersta lilla klumpen som är kvar är fortfarande frusen. Det blev nästan permafrost där under vintern.

Jag har också börjat plantera ut alla växter som jag köpt på mig. Jag måste få ut allt från uterummet så att vi kan börja använda det som mat- o  fikaställe. Jag har faktiskt grävt upp en del som blivit för stort och som jag inte längre vill ha för att få plats med allt det nya. Jag har krukat upp en hel del också för på söndag har vi växtmarknad  och då skall vi sälja av lite om det kommer någon som vill handla.

Mellan arbetspassen försöker jag också hinna med att  ta en tur i trädgården, varje dag, för att kolla vad som kommer upp. Det dyker upp en hel del som jag hade glömt att jag överhuvudtaget planterat eller har glömt var dom hamnat.Det är alltid spännande.
Jag brukar försöka fota själv numera men dom här bilderna har Bertel tagit.
Ha det bra i trägården/Carita

PS. Kolla in sista bilden, vi har ett koltrastpar som bor i vår trädgård och och springer nästan runt våra fötter. Någon kunskap om byggnormerna verkar dom inte ha i alla fall.

Dicentra cucullaria

Gulsippsbacke

Sanguinaria canadensis ´Flore pleno´

Corydalis ´Linudden´

Hepatica  nobilis ( någon japansk sort tror jag)

Sanguinaria canadensis

Hepatica nobilis var japonica

Koltrastbo.

3 kommentarer:

 1. Känner igen detdär med att man blir splittrad - så mycket som pockar på åtgärder just nu och allt är viktigt - jag blir som en yr höna och bara hattar omkring och inget blir klart.

  Underbart med koltrastar i trädgården.

  Ha det gott i vår-(sommar-) värmen!

  SvaraRadera
 2. Mycket snyggt bo som paret har byggt.Koltrasten sjunger så vacker.Mycket vackert som blommar hos er.Kram.

  SvaraRadera
 3. Ja nu är det mycket pyssel med allt som ska göras, men man njuter ju lite medan man håller på också. Så härligt med alla vårblommor som kommer upp nu! Jag såg att våra Gulsippor också har börjat blomma, de lyser som små solar i rabatten! Kul med ett Koltrast-bo, det har jag aldrig sett förut./ Kram Titti

  SvaraRadera