onsdag 15 maj 2013

Öppen trädgård

På lördag och söndag den 18 o 19 maj har vi öppen trädgård för den som har vägarna förbi och vill se och prata trädgård, Öppettiden är 10.00 - 17.00. Vill ni veta mer om detta kan ni gå in på Besokstradgardar.se och ni är alla välkomna.
Med anledning av det här håller jag på och fixar till det som går så att det ser någorlunda snyggt ut men det är inte som förra våren den här tiden.
Nu händer det i alla fall en massa saker i trädgården varje dag och jag försöker hinna ta någon bild också. Det är spännande vad som kommer upp men det är fortfarande osäkert med vad som klarat sig och inte.
Våra gamla clematis ser döda ut nästan alla, dom är 15-20 år och jag vet inte varför dom farit så illa den senaste vintern. Däremot har jag en del frösådder och yngre exemplar av samma sort som ser ut att ha klarat sig. Jag väntar ett tag till innan jag tar bort dom för dom brukar ju skjuta nya skott från basen.
Frösådderna i bänkarna börjar visa livstecken så där får jag snart börja med omplantering. Fortsättning följer....../Carita

Har inget namn på den men liknar lite den på bilden under som jag köpte på trädgårdsmässan.

Primula auricula Pippin

Primula auricula Sibsey

Dicentra Fire Island

Den här frösådden bli spännande .Den heter Syneilesis plamata, köpt från Göteborgs Botan , sådd i januari 2012  och nu har jag fått upp tre plantor. Ser ut som ludna luvor när dom kommer upp och jag gillar dom. Dom blir rätt stora tror jag och är lundväxter.     

2 kommentarer:

 1. Det blommar många vackra växter i er trädgård som besökarna kommer att njuta av.

  Även mina småplantor av S.palmata, frösådd jan-12 har börjat visa sig ovan jord igen, kul!

  Önskar er en trevlig helg med massor av trädgårdsprat.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas få till logistiken på hemmaplan så jag kan komma nu i helgen. Jag vill ju så gärna se er trädgård!
  Håller tummarna för att era Klematis skall vakna till liv - det är så trist att förlora stora, etablerade växter.

  SvaraRadera