torsdag 2 april 2015

Sidensvansarna belönade

oss med ett besök för att visa upp sina fina färger.  Det är sällan vi ser dom så nära, vi brukar bara höra att dom finns i träden omkring. Dom hittade några skrumpna små nypon på rosen Valdemar som dom ville smaka på. Helt otroligt fina är dom i alla fall.


Jag måste visa den här hibiskusen som slagit ut med en blomma än så länge. Den har lite udda fransade blommor.  Vi fick en stickling av en bekant  i höstas, den rotade sig och blommar nu.
Knopparna sväller på vår nya magnolia Satisfaction.   Den står i kruka och åker ut och in  beroende på vädret. Vi kan ju inte plantera ut den än.
Narcisserna blommar för fullt i kruka, det närmar sig påsk. Isande vindar blåser utanför och det mesta har stannat av för närvarande.

6 kommentarer:

 1. Underbara foton på sidensvansen! Jag har sett dem runt om i grannträdgårdarna men aldrig lyckats få en bra bild. Hibiskusblomman är fantastiskt vacker.

  SvaraRadera
 2. Sidensvansar är nått man kommer ihåg från sin barndom. Då var dom vanliga t.o.m. i Stockholm. Här där vi har vansinnigt många ovanliga sorts fåglar annars har jag faktiskt inte sett dom vad jag kommer ihåg. Tyvärr!
  Ryggen min gjorde inte ont innan jag gick ut och räfsade. Men jag vrider mig lite konstigt när jag gör det, vilket naturligtvis inte är bra. Så idag när vi tog ett tag igen, så höll jag bara på i en timme, sen gick jag in. Rolle fick sen avsluta själv. Det finns ju också annat att göra en sån här dag, bl.a. åka och handla lite växter! *fniss*
  Ja, det blir nog lite annat också, vi firar nämligen att det är 54 år sen vi träffades så det ska bli både skaldjur och skumpa!!
  KRAM och GLAD PÅSK
  Susie

  SvaraRadera
 3. Vilka proffsiga bilder ni tagit på de vackra fåglarna!

  Ha en riktigt skön påsk!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och vacker att få sådan skärpa. Brukar mest få burr på mina bilder när jag tror att jag ska fota en fågel. De känns lite exotiska med sin tuffa tofs i pannan.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder på både fåglar och blommor har en stor Hibiskus som växer rejält men blommar gör den inte önskar så att den skulle vara lika fin som den Ni har .Önskar Er en glad Påsk/Margareta

  SvaraRadera
 6. Åh, så fint sidensvansarna är fångade. Väldigt roligt att se.
  Vårfägring på gång... härligt!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera