måndag 13 april 2015

Ett nytt vattenblänk

Nu börjar vårt senaste projekt, som jag nämnde om för ett tag sedan, ta form. Vi har gjort om ett av våra gamla fågelbad/vattenblänk  och som nu fått ett helt annat utseende. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det för det är inte riktigt ett fågelbad längre. Där jag köpte plastkaret  köpte jag också planteringspåsar för vattenväxter för vi ska ha ett par såna i  för att få lite mera liv åt vattenytan. Nu har jag planterat två stycken och ställt i så får jag se hur det utvecklar sig. 
Badet för fåglarna blev lite svårare men vi har en sten som ligger strax under ytan och koltrastarna hittade den för dom badade så fort vi ställde dit den. Småfåglarna brukar bada uppe på stenpelaren där vattnet kommer ut. Vi har ju vatten som cirkulerar genom pelaren och runt för att syresätta vattnet.
Nu fattas bara att snygga till runtom för där måste jag fixa till något.
Jag är rätt nöjd med  anläggningen än så länge så vi får se hur det blir så småningom.

 Så här såg fågelbadet ut tidigare, en grop fylld med sten och dammduk i botten.Stenarna var jättefina så länge dom var rena men det har varit jobbigt att hålla allt snyggt. Ibland har vi tagit ur alla stenar och tvättat med högtryck men jag tyckte inte det var så fint längre.

Här har vi plockat ur allt så bara gropen är kvar.
Plastkaret är 110cm i diameter och 35 cm djupt så vi fick utöka  gropen.

Karet på plats och inredningen har påbörjats
Sten runt kanten. 
Att jag ville ha en rund form hänger ihop med att vi har två upphöjda våtbäddar med stålkant som finns i bakgrunden under asken och som är runda. Det skall liksom hänga ihop men området är inte helt färdigt ännu så jag ska försöka få till det så småningom.
Så här såg det ut i dag på morgonen. Fortsättning på projektet följer.
Ni får ha en fin dag/ Carita

9 kommentarer:

 1. Så fint det blev med stenkanten runt och så gruset utanför! Det är fascinerande med fåglarna - de hittar till vattnet direkt och det gör även andra djur och insekter. När vi byggde damm förra året tog det inte många dagarna innan vi hade två grodor som bosatte sig där:-)
  Ska bli spännande att se fortsättningen på projektet!
  Önskar er en fin ny vårvecka!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Jag måste också sätta mig och klura ut hur jag får in elementet vatten i min trädgård.

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev där kommer säkert fåglarna att trivas och ett fint blickfång dessutom och i en trädgård vill man ju gärna ha ett vattenblänk.Önskar Dig en fin eftermiddag/Margareta

  SvaraRadera
 4. Wow! Vad snyggt det blir!
  Jag får en asiatisk känsla fast det kanske inte är meningen!?

  Jag är ju galen i rostiga prylar så den där konen är ju bara Underbar!

  Ha det gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Så fint det blir! Väldigt snyggt med stenen runt om. Visst är det underbart med vatten i trädgården!/ Titti

  SvaraRadera
 6. Snyggt och stilrent! ..ett riktigt precisionsarbete men inte var det så illa förut heller. Ni är kloka som tagit bort dammen och satsar på vattenblänk i stället.

  Hälsningar från oss!

  SvaraRadera
 7. Himla snyggt! Kapar ni plattorna med skiva eller hur gör man?

  SvaraRadera
 8. Läste er kommentar hos Susie på Stjärnarvet om att ni hade varit i Trosa och då måste jag förstås titta in hos er. Jag har bott i Trosa i 38 år men har flyttat till norra Öland. Annars hade jag säkert stått där och kikat in i er trädgård för Södertälje var ju nästgårds på den tiden.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 9. Kan bara säga att det blev verkligen jättesnyggt! Är djupt imponerad av stenarna. Så trevligt också att koltrastarna hittade stenen under vattenytan direkt. Tror alla fåglar kommer att gilla ert nya vattenblänk.
  /Anita

  SvaraRadera