söndag 19 april 2015

Det växer, kan man tänka sig

I går blev det nästan en hel trädgårdsdag . Vädret var alldeles lagom för den aktiviteten.En hel del blev planterat och jag fortsätter mitt rensande och delande. Fast jag tror att mesta tiden gick åt att studera vad som kommer upp på alla ställen och det är så roligt. Det är så spännande att se om det jag planterat under hösten har klarat sig. Än är det tidigt och allt syns inte och jag har väldigt dåligt tålamod att vänta den här tiden, så ibland måste jag peta i jorden för att se om något syns.
nu måste jag ta minst en eller två vändor i trädgården varje dag för det händer saker hela tiden.

Vår koltrast bygger bo och bär näbben full med bomaterial till boet som den ofta vill bygga ovanför dörren till förrådet. Det är verkligen inget bra ställe för vi går ju där ofta men den verkar inte bry sig om det. Tyvärr är kanten den bygger på väldigt smal så ofta brukar alltihop ramla ner så vi får se hur det går den här gången.
Ha en fin helg alla och tack för alla fina ord ni skriver på vår blogg. Carita

 I går satte vi igång två av dom andra fågelbaden. Dom tömmer vi på vatten på vintern. I det större har vi planterat ut vår näckros och vattenklöver. Näckrosen brukar blomma och förra sommaren blommade vattenklövern också. I år reduserade vi plantorna en del så vi får se hur dom blir i år.
Narcissus Rip van Winkle

Ny för i år, vårljung Erica carnea Whisky Några vyer med en del av allt som kommer upp, en salig blandning.
Vit nunneört, Corydalis malkensis


En av dom japanska blåsipporna från förra året, någon har ätit på kronbladen.

Tulipa turcestanica

Tulipa neustruevae

Vårt senaste inköp Rhododendron Wine and Roses

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen en glädje att vara i trädgården. Jag rensade och flyttade lite idag och funderade vad jag skulle ha istället där det blev tomt. Men så besinnade jag mig och gick in och tittade på förra årets bilder. Jag ska låta redan befintliga växter få mer utrymme. Jag gillar mycket av lite - det ger ett lugnt intryck.

  Nu såg jag en växt hos er, som jag ska notera på önskelistan - vit nunneört. Måste bara fundera var jag skulle kunna ... i ett skuggigt parti för att lysa upp ... Jag har gul och rosaaktig och bladverket i sig är också vackert både till form och färg.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Det är så snyggt med allt skirt grönt mot den bruna jorden, och så här års innan träden får löv syns ju allt så tydligt också.
  Vilken fantastisk Rhododendron!
  Hoppas ni får en fin ny vårvecka!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Vilken jättesnygg rhododendron! Jag älskar ju rhoddar så jag föll som en fura. Har aldrig förut sett en med röda baksida på bladen. Namnet är uppskrivet.

  Ha en bra vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra fågelbad, snyggt arrangerat! ....`Whisky´ är en läcker representant för vårljungen, de gulgröna barren är så vackra.

  Ha det skönt i vårträdgården!

  SvaraRadera