fredag 17 april 2015

Blommig Fredag- Våren

Härligt härligt men farligt farligt, så kan våren vara när man rusar runt i trädgården från ena stället till det andra, som jag ofta gör. Det är så mycket jag vill och så mycket nytt att ta in så jag har inte ens funderat på att det är Blommig Fredag och ett nytt tema.
Våren- början på sommaren- som leder till midsommar, en härlig tid som leder till högsommar i juli, som leder till varma mörka belysta kvällar i augusti som leder till .............  näe, nu skall jag inte ta ut något i förskott utan njuta av stunden, hela tiden. Det bestämde jag mig för precis nu.
Alltså idag har vi fått lite regn och det behövs, vi behöver lite mera regn och så värme så är jag nöjd.  
Jag har fixat och planterat , fyllt på jord och gödning i rabatterna men jag har fortfarande framsidan och rabatten vid vår södra gavel kvar.
Sen är det bara att börja om från början igen och hålla allt under kontroll.
Jag har fått några paket med posten, med växter förstås och nästan allt är utplanterat, alla utom tre. Jag lyckades tränga in dom i rabatterna på något sätt så jag hoppas dom tar sig.
Jag känner att frösådderna börjar bli lidande så jag måste se över hur dom mår också och kanske börja skola om några.
Bänkarna är fulla med diverse växter som behöver ses över och massor av backar med växter står bakom arbetsplatsen.  Där var dom staplade på varann och dom som låg under har vuxit bra för dom har varit extra skyddade över vintern.
Det gäller bara att  ´planera´och ta lite här och där och vips så är allt färdigt, eller inte men till slut brukar allt lösa sig på något sätt.
Krokus som nästan blommat över men backsipporna börjar visa sina knoppar och blommor
 Trillium cloropetalum
Magnolian som vi köpte i våras ser nästan konstgjord ut  och blommorna är enorma. Undrar hur den blir om den tar sig när den väl blir utplanterad. Jag tror inte att blommorna blir så stora då.
Paket, från Bulbs.se, Lilium Purple Life, Lilium Pretty Women, trädlilja, Astilde Ellie, Alpmartorn Donard, Violruta ´Hewitt´s Double´Astilbe ´Mighty Pip´Höstöga ´Moonbeam ´ älggräs ´Red Umbrella´
Iris confusa var.´ Martyn Rix´ , blommar nu i kruka, tål ej våra vintrar
Paket från Lars D. Pulsatilla turczaninovii, Pulsatilla vernalis, Pulsatilla alpina ssp. alpina, Pulsatilla vulgaris Pink Form, Trillium sulcatum,Iris suaveolens rubromarginata, Pulsatilla alpina ssp. millefoliata

Snart är det växtmarknad, då skall jag föröska få med en del av detta.

 Så här ser vårt nya vattenblänk ut på kvällen.
 Bland rosor o bladlöss

Nu väntar jag bara på att kunna ställa ut några möbler så att vi kan ta en fika i trädgården. Ha en fin vårhelg. /Carita

21 kommentarer:

 1. Va mycket fint ni har köpt! I år har jag faktiskt inte beställt en enda växt, bara grönsaksfröer och sommarblomsfröer. Däremot har jag planterat en del av det som har stått kvar i bänkarna sedan förra året. Vissa plantor har jag sått själv, vissa har jag köpt och så är det några jag delade förra året. Jag har lovat mig själv att ta hand om det jag har i bänkarna innan jag köper mer - känns oerhört "vuxet" :-)
  Er Magnolia är ju helt otrolig - vilka blommor!
  Trevlig helg! Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Vilken skillnad det är hos er och hos mig. Hos mig är inte regnet lika välkommet, jag har redan så blött att det inte går att gå på gräset. Att städa rabatter är inte att tänka på. Blir framåt maj när det förhoppningsvis torkat upp. Magnolian ar ju otroligt vacker. Vilken zon ska den klara? Själv har jag en Wadas Memory och den trivs väldigt bra här. Kommer med mängder av vita blommor varje år. Och vattenblänket på kvällen ... jättesnyggt!

  Ha en trevlig helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint du har i dina paket, Pulsatilla i alla färger står på min att köpa lista, de är så fina och tidiga. Magnolia har jag önskat mig länge, men är osäker om den skulle trivas, så jag får fundera ett tag till. Måste hitta en bra plats för den först. Vattenblänket är så fint.
  Ha en riktigt trevlig helg! Hoppas vi får lite sol också, det regnar och haglar om vartannat hos mig nu. /Marika

  SvaraRadera
 4. Ser spännande ut i dina paket.Och vattenblänket är ju så fint.Önskar så att jag kunde ha lite vatten i trädgården men med sotnedfallet från SSAB blir det inte så kul.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 5. Man har mycket att pyssla med nu och jag förstår att det är full fart hos er! Det skulle varit likadant här idag, men vädret satte ett stort krokben för oss. Rolle skulle klippa gräset på framsidan - han klippte i förträdgården igår och vilken skillnad det blev. Men...visserligen var solen framme när vi gick upp, men det var inte varmt och så var det blött ute. Och värre blev det! Det har regnat och dessutom snöat!!! Så jag som skulle lägga på grus under spaljén och dessutom sätta dit en plåtkant runt "lyxrabatten" framför, kunde inte göra någonting ute. Jättetrist!
  Läste tillbaka lite och såg er nya fina lilla damm. Det är såna jobb som gör att det är så roligt att hålla på.....
  TREVLIG HELG och hoppas ert väder är bättre
  Susie

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk magnolia! Och så snyggt med ljuset i vattnet. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Åh, så spännande med alla paket. Blir allt lite avundsjuk... Ja, och irisen fångade min blick... och mitt habegär =oP
  Ha en riktigt trevlig helg
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. Jisses, underbart vårinnehåll i det paketet.
  Ha en skön helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Trillium cloropetalum vilken skönhet. Blir alldeles betagen.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 10. Blomsterpakker i posten er spennende:) Nydelig magnolia

  SvaraRadera
 11. Spännande med massa nya växter och vilken fin magnolia. Blir lite avis...
  Hoppas du får en härlig trädgårdshelg!
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Bra att su ställer ut möblerna så vi kan fika :) Oj! Oj! vilket intensivt inlägg! Det kändes som allt hände samtidigt
  Inte mig emot ;)

  Men vilka växter du har beställt hos Larz, har jag ingen aning om för jag fattar inte latin och orkar inte lära mig heller!
  Det skulle vara spännande att veta ;)

  Hursom, trevlig helg!

  Ceronica

  SvaraRadera
 13. Våren går att se på många olika sätt men den kommer alltid till oss och vi får njuta alla på olika sätt. SÅ härligt det ser ut hos dig
  Ha en fin lördag
  kram Meta

  SvaraRadera
 14. Så härligt med nya spännande växter.
  Vattenblänket säger jag bara wow det skulle jag gärna ha här också. Snyggt.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 15. Så härligt med nya spännande växter.
  Vattenblänket säger jag bara wow det skulle jag gärna ha här också. Snyggt.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 16. Kul med nya växter det är alltid lika spännande Din nya Iris är vacker hoppas att du får glädje av den i många år.Önskar Dig en trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 17. Oj så mycket växter och beställda också, tänk att man blir tydligen aldrig färdig!
  Försöker att tänka att jag inte behöver något i växtväg denna säsong. O förra ...men tänk att man går alltid bet! :) trevlig vecka, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 18. Her er det full vår med nye planter og blomster i hagen, dette har vi lengte etter.
  Så vakkert vannspeil og dam, ett smykke.

  God helg.

  SvaraRadera
 19. Så roligt med växtpaket! Många läckra var det också :) Vattenblänket var som ett smycke med en vacker infattning runt. Har ni skurit till stenen själva?

  Ha en fin vecka! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Bertel som fixar alla stenar och anläggningar enligt mina önskemål (oftast).
   Stenar sågar han med vinkelslip med diamantklinga

   Radera