fredag 10 april 2015

Blommig Fredag- min stolthet

Jag har funderat  och funderat på vad jag är mest stolt över när det gäller vår trädgård. Plötsligt kom jag på det- och det är glasklart. Det är ju förstås att vi har fått trädgården i det skicket att vi ville visa upp den och också lyckats med det.
Egentligen är det helt otroligt att någon vill komma och besöka en privat trädgård. Jag tog fram vår gästbok som vi började med den 18 juni 2005 för vi tänkte att det skulle vara roligt att ha som minne. Vi kan ju inte  att komma ihåg alla  trevliga människor som besökt oss annars. Vi träffar ibland besökare som vi inte känner igen men som känner oss och har varit i vår trädgård. Jag hoppas alla har överseende med det.
Det är kul att gå tillbaka och läsa alla fina ord som alla skrivit om trädgården. Det betyder ju att vi kanske kan glädja någon genom att visa trädgården. Många återkommer flera gången vid olika tider på sommaren och ibland tidig vår och sen höst också. Då ser ju trädgården olika ut varje gång.
Utan alla besökare skulle trädgården inte vara vad den är idag så mycket är besökarnas förtjänst.
Alla dom fina utlåtanden vi får sporrar oss till att förbättra och göra om så att det förhoppningsvis finns något nytt att titta på varje år.
Så tack alla besökare, så länge ni vill besöka oss så  fortsätter vi ( så länge vi orkar). Carita
Den här fina skylten har Klas Roos gjort åt oss i gruppen www.besokstradgardar.se

Gästboken

Bland rosor och bladlöss.

15 kommentarer:

 1. Så fantastiskt att kunna blicka tillbaka på alla ord som skrivs om ens trädgård. Och något att vara riktigt stol över att ha en visningsträdgård. Ha en fin vårdag!

  SvaraRadera
 2. Det er gull med en sånn bok og så artig og kunne se tilbake da.
  God vår helg til deg og den fine hagen din, Maritklem.

  SvaraRadera
 3. Ni är med all rätt stolta över vad ni har åstadkommit. Er trädgård är helt ljuvlig! Jag tycker även ni ska vara stolta över vad ni har åstadkommit i gruppen Besöksträdgårdar. En jättefin hemsida och proffsiga arrangemang!
  I år hoppas jag kunna komma till er i maj när ni har öppet - vi får se hur det går!
  Ha en fin helg i vårsolen!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Jag hör ju till dom som besökt er fina trädgård flera gånger och också skrivit inlägg om den på min blogg och visat bilder. Jag har gjort mitt bästa att göra den rättvisa men den är så vacker så jag vet inte om jag lyckats. Jag hoppas det i varje fall. Det måste i varje fall vara roligt att se sin trädgård genom någon annans ögon. Och en sak är säker! Ni kan vara otroligt stolta över er vackra oas. Skylten som Klas Roos gjort är jättefin. Och ... jag hoppas verkligen att jag inte missat att skriva i gästboken :)

  Önskar er en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Något att vara riktigt stolt över. En vacker trädgård.
  Ha en skön helg! Marika

  SvaraRadera
 6. Jag är imponerad av de, som orkar göra så fint i sina trädgårdar, att de kan ta emot besök. Jag har fullt sjå med min lilla täppa och vet hur mycket arbete som krävs.

  SvaraRadera
 7. Vilket underbart minne att blicka tillbaka på....=)
  Trevlig helg!

  /Ninni

  SvaraRadera
 8. Men vad roligt, ni bor ju inte långt från mig i Rönninge :-) Måste genast se om jag kan komma och titta på er stolthet!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Ibland kan jag komma på att man aldrig får se dom fina trädgårdar som finns på fastlandet. Er t.ex.!!
  Då brukar jag trösta mig med att det finns ju några här också som visas under "trädgårdsveckan". Men man hinner aldrig med att titta på dom heller. För då har man ju visning själv, så i år blir det ingen visning.
  Däremot veckan efter, först en dag för Karins Bussresor och sen en eftermiddag/kväll för STA´s lokala medlemmar.
  Sen när du skrev det här om gästbok blev jag jätteledsen, varför har jag inte haft en sån!? Jag har en för våra inneboende gäster, men inget för trädgårdsbesökare.....Hmm!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 10. Ja det låter spännande jag kan förstå din tvekan och att det är svårt att bestämma sig Men stolt kan du vara som har gjort det.
  Ha en fin och skön fredag
  kram Meta

  SvaraRadera
 11. Ni kan verkligen känna er stolta över er fina trädgård. Om jag har möjlighet tänkte jag komma när ni har visning i maj. Förra gången jag var hos er var nog i juli tror jag. Vore roligt att se den en annan årstid också. Sen vet jag ju att ni har gjort massor sedan vi var där förra gången, så det blir spännande att se! Trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 12. Det er virkelig noe å være stolt av!

  SvaraRadera
 13. Ja, det är en bedrift att få en trädgård i det skicket att man känner sig okej med att visa upp den och trädgårdsfolk vet att sånt inte gör sig självt. Förstår att ni får många besök. Synd att jag inte bor i närheten för det hade varit så kul att hälsa på IRL. Trevligt med gästbok också, det ska jag minsann också skaffa.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 14. Det var ju verkligen något att vara stolt över:) Trevligt med en gästbok att föreviga besöken i. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 15. Såklart ni ska vara stolta över det. Jag förstår vad du menar med att man kan bli förvånad att folk vill besöka en privatträdgård. Men det är ju bara hos sig själv man tänker så för när man själv åker till trädgårdar så tycker jag det är mycket mer givande att åka till privata än till offentliga...
  I sommar vill vi gärna komma till er :)

  Kram

  SvaraRadera