fredag 3 april 2015

Blommig fredag- solsken

I går kväll fick jag bråttom att försöka fånga solskenet innan solen gick ner  och likadant idag på morgonen medan solen är uppe och himlen är klarblå. Var ute nu på morgonen och tog några bilder, luften var kylig och krispig  och kändes riktigt frisk. Verkar bli en fin dag, men SMHI har pratat om regn och moln på eftermiddagen. så jag får skynda mig för att kanske hinna vara ute en stund.

Solen  går ner i väster där vårt uterum ligger så jag försökte fånga den där i går kväll innan den försvann . Jag skulle så gärna sitta där och ta en fika eller ett glas rosé men tyvärr får jag inte plats för alla växter. Just nu är det en riktig djungel och allt utrymme är fyllt  till brädden med grönt.Jag försöker att minimera växter i krukor  och jag vet inte hur det ändå kan bli fler och fler., hopplöst. Ännu flera krukor står i källaren i mörkret för dom får inte heller plats här.
 Nu på morgonen är det helt otroligt fint så jag tog en bild på blå himmel, utan ett moln och vårt gamla knotiga äppelträd. Ser man noga så finns där en fågelholk. Jag har inte sett att det flyttat in någon ännu. Den brukar bebos av talgoxar, blåmes, eller svart o vit flugsnappare, beror på vem som hinner först.
Här står krokusarna och väntar på värmen , senare på dagen är dom fullt utslagna
Dom vita krokusarna har inte kommit  riktigt lika långt men dom kanske slår ut helt idag om solen vill.
Blåsipporna visar sig mer och mer och julrosorna är som finast
Bland rosor och bladlöss  

15 kommentarer:

 1. Så mycket fint, du har i trädgården. Julrosorna är så vackra. Har bara några som blommar än så länge. Kul med fåglar som bygger bo och trivs.
  Ha en skön Påskhelg!
  Marika

  SvaraRadera
 2. Åh, längtar tills julrosorna kommit lika långt som dina.
  Välfyllt uterum/växthus. Ekvationen med krukor och plantor är inte helt enkel;))
  Glad Påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Det var fina bilder man blir så inspirerad och vilken vacker julros men även Krokusarna var fina.Ha en bra Påskhelg/Margareta

  SvaraRadera
 4. Så många fina vårtecken! Här är det fortfarande skoterföre... Men våren den kommer hit med så småningom. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Alltid på jakt etter solen. Sånn er det å bo her! Fine bilder fra hagen :)

  SvaraRadera
 6. Ja, men visst är det märkligt?! Känner igen precis i fenomenet: Nu ska jag minska antalet krukor när de i själva verket blir fler ,-)! Inte ens självaste Einstein skulle få till den ekvationen;-)!

  Glad Påsk!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Ja, men visst är det märkligt?! Känner igen precis i fenomenet: Nu ska jag minska antalet krukor när de i själva verket blir fler ,-)! Inte ens självaste Einstein skulle få till den ekvationen;-)!

  Glad Påsk!
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Härlig djungel i uterummet och julrosen ser ju fantastisk ut. Vilken jätte!
  Glad påsk
  Anette

  SvaraRadera
 9. Hihi, ser onekligen lite fullt ut i uterummet!
  Härliga krokus och julrosbilder. Hoppas mina blir såna stora ruggar också.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja i det uterummet är det inte lätt att få plats att ta ett glas vin. Men snart så kan man flytta ut allt och göra plats. Å andra sidan så då vill man ju inte sitta där utan vara ute ;)

  Ha en bra Påskafton!

  //Veronica

  SvaraRadera
 11. Det var alltså riktigt soligt och fint här också igår. Vi var i Vadstena och tittade på de blommande klosterliljorna och där flödade också solen. Ert uterum ser härligt ut. Går det inte att ställa dit en liten pall eller så så att du kan ta dig ett glas rosé? Hos oss ser det likadant ut. Påskbuffén blir i köket för på bordet i uterummet står alla tomater. Det gäller att prioritera :)

  Ha en fortsatt skön påskhelg!
  /Anita

  SvaraRadera
 12. Vilken fint påsk väder vi fått:) Vacker bild på den enorma julros!
  Glad fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 13. Wow - vilken Julros! Fina Blåsippor du visar också. Här äter rådjuren Blåsipporna tyvärr så än har jag inte sett dem blomma.
  Fortsatt Glad Påsk önskar jag dig och Bertel!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 14. Så vackert! Och det är härligt när solen skiner, men när det är regn, snöblandat regn och blåst - då är det inte skönt. Så det har blivit 2 innesittardagar nu, men det ska visst bli sol och +8 i morgon. Ja alltså, SMHI tror det! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 15. Så härli bild med krokusarna och allt det grön?
  Trevlig vecka, hej Ewa :)

  SvaraRadera