tisdag 13 maj 2014

Vi hade i alla fall tur med vädret

när vi hade vår växtmarknad på Torekällberget i söndags. Det såg lite osäkert ut på morgonen och var mulet, det mulna höll i sig hela dagen men vi klarade oss precis från regn. Det är ju alltid osäkert hur mycket besökare som kommer men det bara strömmade till folk strax efter att vi öppnat kl elva och det var en strid ström ett bra tag. Dom flesta vill ju vara först för att få tag i godbitarna.Det var tredje året vi har marknaden på Berget och det har varit lyckat varje gång och det verkar som dom vill ha oss dit nästa år också. Det är ett mysigt litet torg omgivet av gamla hus  med bageri och café och en del annat som man kan titta på.
Det är roligt med växtmarknader, alla är glada och intresserade av blommor och även ätbara saker. Många känner man igen som återkommer varje år. Tidigare har vi ju haft marknad enbart för föreningens medlemmar men på senare tid har det ändrat sig lite så att även allmänheten kan komma.Då kan vi sprida information om föreningen, tala om att vi finns och vad vi gör så att flera kan ansluta sig och få ta del av allt kul som vi gör i föreningen.
Tack till alla försäljare och besökare för en fin dag , vi kanske ses nästa år igen.
Lägg till bildtextNu försöker jag fixa till trädgården inför första trädgårdsbesöket på lördag så jag har en del att göra, mer om det snart./Carita

6 kommentarer:

 1. Ja, det är kul med marknader - speciellt om det är många som säljer växter! Idag var jag och min väninna Lisa till ett ställe som hade en egen liten "växtmarknad". Mycket trevlig och välskött -och alla perenner kostade 10:-! Helt otroligt!!
  Förstår att ni inte fick komma till Anders, han har en strid ström av besökare hela säsongen, han startade Trädgårdsamatörernas Gotlandskrets så han är ganska välkänd. Därför är han tvungen att säga ifrån ibland - fast trist är det!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att allt gick bra! Jättetrist att jag var tvungen att jobba. Hade så gärna varit där och botaniserat i alla stånden/ Titti

  SvaraRadera
 3. Marked er gøy og det er bestandig små og store overraskelser og finne, jeg ser dette ble vellykket.

  Lykke til med hagebesøk og ha en fin dag fra Marit.

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt det ser ut! Och vackra byggnader i bakgrunden. Här i Wales skiner solen fårn en klarblå himmel idag.

  SvaraRadera
 5. Jag bodde en kortare period i centrala Södertälje och minns med glädje Torekällberget. Teatern, fiket,lilla museet och promenadstråken.Jag får satsa på att komma på er marknad nästa år.

  SvaraRadera
 6. Det var jättetrevligt i söndags - jag kommer garanterat igen något annat år. Torekällberget kände jag inte till sedan tidigare men det var en positiv överraskning - verkligen något för hela familjen!
  Lycka till med trädgårdsvisningen!
  Kram!

  SvaraRadera