fredag 23 maj 2014

Öppen trädgård 24 o 25 maj

Snart är det dags för öppen trädgård för första gången i år. Vi har öppet 24 o 25 maj kl 10.00-1700. Nu har jag fejat och fixat så mycket jag kunnat och hunnit och hoppas att det är någorlunda. Det här är ju bästa tiden att visa sin trädgård när den inte har vuxit alltför mycket och blivit en djungel.Än så länge kan man urskilja växterna rätt bra men efterhand växer dom och går mer ihop. Alla som har vägarna förbi är välkomna att ta en titt.
Jag måste bara visa ett par speciella  krukväxter som vi har just nu. Krukväxter är jag inte så bra på och tar inte hand om dom som jag borde. För några år sedan fick vi en liten planta av en kaktus, Nattens prinsessa som har fått leva sitt eget liv. Den har stått i uterummet hela tiden i en liten kruka, nästan utan vatten och ingen gödning. Nu har den fått en blomma, en jätteknopp  som vi har följt några dagar. I morse såg vi att den säkert skulle slå ut idag eller i kväll så vi har kollat hela dagen . Nu är den helt utslagen när kl är 23.15.Den har en mystisk doft men uterummet doftar helt otroligt just nu av en kvist från Azalea luteum. Den blommar bara en natt så jag antar att den vissnar till imorgon men den är helt otrolig just nu.
Sen har vi köpt en krukväxt som vi bara inte kunde gå förbi när vi var på Plantagen häromdagen.  Man kan ha den ute på sommaren men den måste in till vintern. Den är väldigt speciell så den måste vi prova. Den har två knoppar och skall snart blomma den också. Vi hörs igen snart/Carita
Albuca spiralis Frizzle Sissle


   Det här skrev jag i går kväll, om det ser konstigt ut beror det på att vi har problem med våra datorer.Vi har fått så låg hastighet att det inte går att få in några bilder, bara ibland och det tar en evighet. Felet skall vara avhjälpt efter den 1 juni enl vår teleoperatör så vi får se hur det går.
Nu har jag provat igen, att lägga in bilder och det gick lite bättre men jag kan bara lägga in en i taget.

2 kommentarer:

  1. Vi önskar er en riktigt skön helg med massor av trädgårdsintresserade besökare! Hoppas att vädret är till fördel för "Öppna trädgårdar! ...soligt och varmt

    Gunilla o. John

    SvaraRadera
  2. Verkligen en vacker prinsessa! Och en spännande korkskruvslockig "wannabe-prinsessa"?

    SvaraRadera