måndag 28 maj 2012

Bergianska, växtmarknad och annat.

I lördags  tog vi en sväng till STA:s växtmarknad i Bergianska trädgården, bara för att titta faktiskt.Jag köpte EN växt, en Saguinaria  canadensis, enkelblommande . Vi hade inte den så den fick följa med hem. Det var perfekt väder men jag tyckte det såg lite magert ut både med köpare och säljare, i alla fall när vi var där. Jag tycker det borde varit många fler. Vi träffade förstås många trädgårdsbekanta och det är alltid trevligt.
Vi tog en  liten promenad runt parken och en del rhododendron och annat blommade  i alla fall. Dom jobbar på lite i parken så det blir faktiskt bättre efter hand, men mycket är kvar att göra i stenpartiet.
Vi skjutsade hem Irma på hemvägen och besökte hennes lilla fina radhusträdgård. Vi fick en liten rosplanta, vit enkelblommande och  en vit iberis.
I trädgården har jag börjat rensa bort skräpet efter lökväxterna. Det är inte kul när dom har vissnat men det skulle vara tomt utan dom på våren. Tulpanskeletten får stå kvar och vissna fast jag klipper ner dom en del. Påskliljor och sånt tvinnar jag ihop eller slår en knut på om det går eller också klipper jag ner dom helt. Dom brukar komma igen som vanligt ändå. I övrigt är det att hålla koll och klippa bort sånt som är fult och överblommat.
Fortsättning följer så småningom.
Carita
Växtmarknaden 

Blomman på Scorzonera suberosa. Den slår ut på morgonen  och stänger blomman vid  ett-två-tiden. Sen lår den ut igen nästa morgon, samma blomma. Jag vet inte ännu hur många dagar den håller på  så. 

Vår Svavelpion

Geum triflorum har så fina fröställningar när den blommat över.

Vår kompis i trädgården

Ajuga reptans 'Braunhertz' är också fin på nära håll

Tiarella 'Mint Chokolate' , från frön från NARGS 

2 kommentarer:

 1. hej!
  Nu fungerar datorn hyggligt, får se hur länge! Har kikat igenom bloggen och det är mycket fint som blommar/redan blommat över. Det är alltid en "ny" trädgård varje gång man gör ett besök. Trilliumdelningen var ju kanonfin man behöver nog som sagt "bråka" lite med den.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. det är alltid kul på växtmarknader, kanske mest för man träffar likasinnade och får surra växter.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera