torsdag 10 maj 2012

Jippiii, det regnar

Just nu får vi äntligen lite regn så att jag inte behöver vattna. Det har varit väldigt torrt. Jag fattar inte vart all fukt har tagit vägen för det var ju väldigt blött tidigare. Nu har det förstås varit kallt och blåsigt ett tag så det påverkar väl.
I går kväll hade vi säsongsavslutning, alltså Trädgårdsamatörerna, hos Lena i Wexthuset. Vi blev 12 st trots det lite regniga vädret och det får vi vara nöjda med. Lena visade runt i sin trädgård och i växthuset berättade hon om sina olika speciella pelargoner och sorter som hon korsar fram själv, väldigt intressant.
Hon berättade också om en otrevlig ohyra som man kan få i sina krukor , rotlöss. Jag hade inte hört om det tidigare. Det gäller att vara observart och kolla sina växter ofta. På Lenas hemsida, Wexthuset.com under Bilder o tips och Artiklar kan man hitta hennes information om detta, väldigt bra.
Vi skall ha växtmarknad på söndag på Torekällberget i Södertälje så jag håller på och plockar ihop växter till försäljning. Vi hoppas på bra väder.
Geum triflorum, får fina fröställningar

Själsådd pion mellan några stenar. Blommorna är antingen  rosa eller vita på samma planta, eller om det är två olika plantor i samma, vi vet inte. 

Iris bucharica, vill ha torrt på sommaren, växer under en buske.

Ett av fågelbaden. Det är en liten fördjupnuing i stenen som fåglarna badar i , nästan under vattenstrålen. Vi lyckades inte få någon bild av det men om vi har tålamod att vänta kanske vi kan få det på bild.

Saxifraga crustata och taklök i stenpartiet
Ha ett bra veckoslut alla./Carita 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar