måndag 14 maj 2012

Om växtmarknaden

I går den 13 maj hade Trädgårdsamatörerna i Sörmland växtmarknad på Torekällbergets  friluftsmuseums område.Vi var  sju pigga  försäljare som ville bli av med lite överskott. Vi hade inga som helst förhoppningar om hur det skulle bli men vädret var helt otroligt vacker och det hjälpte förstås till. Vi öppnade försäljningen kl 11 och innan dess hade försäljarna försett sig med några växter av varandra. Vid starten och ca en timme framåt vällde  det in köpsugna människor som ville få tag i godbitarna. Det gäller att vara i tid om man skall hinna med. Det blev nästan huggsexa om en del växter i början . Det strömmade till folk hela tiden men intesiteten avtog förstås efter hand. Många upptäckte att dom kom alldeles för sent, men någon liten växt fick dom säker med sig i alla fall. Själv hann jag bara få tag i fyra växter, bl a en Iris sibirica  So van Gogh och några aurikler.
När marknaden började lida mot sitt slut hade alla sålt det mesta av sina växter. Alla var nöjda, försäljarna och förhoppningsvis också besökarna. Hade vi haft flera av dom lite udda växterna hade dom nog gått åt också.
Länstidningen i Södertälje var  också där och gjorde ett reportage. Mer om det kan man läsa på tidningens hemsida. Enligt artikeln va det ca 200 besökare den första timmen.
Personalen på Berget verkade också nöjda med alla besökare som samtidigt kunde passa på att besöka Torekällbergets friluftsmuseum och stadsmuseum  och få ta del av Södertäljes histora 200 år tillbaka i tiden. Vi får se om det kanske blir ett återkommande evenemang. Tack alla som var där för en lyckad dag  och ha en skön sommar.
Carita


1 kommentar:

  1. Det är jättekul med växtmarknad, både som säljare och köpare.
    Vackra Auriklar ni köpte, gillade speciellt den med mörka blommor.

    Här vräker regnet ner idag. Passar på att kruka upp lite växter ute i växthuset.

    Önskar er en trevlig måndag!

    SvaraRadera