onsdag 2 maj 2012

Härliga vårdagar, kännbart för ryggen

I helgen som gick var vi på ett föredrag i Nyköping med Brita Johansson som väl dom flesta känner till. Hon pratade om att odla barrväxter och visade fina bilder  från sin trädgård och andras. Vi fick också en lektion om ympningens svåra konst så nu är det bara att sätta igång och ympa barrväxter.
Vi har faktiskt fått ta del av ett par häxkvastar och fått lite ympmaterial.  Utanför vårt staket växte turligt nog en liten gran som skulle tas bort och som var lämplig att ympa på så nu får vi se om det blir något resultat.
I övrigt har jag rensat i rabatterna , skolat om nya frösådder och äldre  frösådder från bänkarna. Jag har en del kvar att göra där.
Vår trädgård har en allmänning till granne , en stor gräsmatta. Den tar sig friheten att växa in i våra rabatter så jag måste hejda den nu och då. I år var det dags för det och idag var en lämplig dag vädermässigt, otroligt varmt och soligt. Nu har jag samlat  två säckar  med ogräs från det arbetet och det känns i ryggen att krypa omkring några timmar på knä . Det känns bra när det är färdigt och det ser städat ut, i alla fall ett tag.
Mitt största problem med ogräs är svalört. Den har funnits här sen vi köpte huset och jag har inte lyckats bli av med den. Den finns i gräsmattan, i rabatter och överallt och jag rensar o rensar.
Finns det någon som har ett bra råd för att bli av med den. Vi har också en viol som far iväg med revor men den blommar just nu och är egentligen fin. Den är i alla fall lite enklare att hålla på en bra nivå.
Vi har i alla fall ingen kirskål, bara en variegerad som är inhägnad.
Med värmen har blomningen tagit fart och går förstås alldeles för fort i stället. Det är jättefint och blommar överallt, tulpaner, påskliljor, narsisser, corydalis, alla vit- o gulsippor osv.
Nu har dom talat om kallare väder till helgen, jag hoppas att det inte blir frost.
Ha det skönt i trädgårdslanden alla,fortsättning följer.
Carita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar