måndag 16 maj 2016

Just nu blommar

nästan allt känns det som , en helt otrolig färgprakt. Det blev plötsligt iskallt och regn, vi behövde verkligen regnet. Det kyliga vädret gör väl att vi får njuta lite längre av blomningen.
På söndagen hade vi vår årliga växtmarknad på Torekällberget och det kom många besökare trots det dåliga vädret. Vi ser att många återkommer varje år för att fynda bland växterna , Vi var 11 försäljare trädgårdsamatörer alla så jag tror att många kunde hitta sina favoriter.
Den vita lunddockan , Glaucidium palmatum hade tre blommor förra året då den var ny, den har vuxit på sig bra och har så här många i år.
 Dom här passar så bra ihop, en aurikel och hyacint.
Trillium albidum har blivit rikitigt stora ruggar och måste snart delas igen.
 Den blå/lila/rosa, kan inte bestämma färgen, lunddockan har vi haft länge och den blir större för varje år.
När vi göt duken i betong från förra inlägget gjorde vi faktiskt två stycken. Det här är det andra bordet med betongduk. Vi köpte två små bod på loppis + den här spetsduken som jag använde till det här bordet. Man rör ihop en lite lösare betong, lägger duken i betongen och ser till att den blir helt täckt av betong. Sen hänger man den bara över bordet och låter betongen stelna. Simsalabim så har man en ny utemöbel.
Trädgårdsarbetet just nu består i att rensa bort all överblommad scilla.  Carita

8 kommentarer:

 1. Det där med betongduk var ett bra tips, måste användas!
  Jag har inte varit på ett enda möte på ett år nu. Skulle ha varit på två "lökvandringar" hos Anders A. och Eva G. och sen en gemensam lunch för 30 pers på restaurang. Men...har man ryggskott och knappt kan röra sig är det inte så kul, även om just gå och stå är bäst, så jag fick lämna återbud. Jättetråkigt!
  Nu har dock ryggen blivit "nästan bra" så om jag nu bara kan ta det lite lugnt med växthusinredningen, fröplantsplanteringarna och ogräsrensningen så ska jag väl snart komma igång igen.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Lunddockorna är så fina i år, aldrig har jag upplevt en sådan lång blomningstid.

  På lördag är det vår tur med växtmarknad, alltid så trevligt!

  Ha det så bra trots det sura vädret!

  SvaraRadera
 3. Lunddockan är riktigt fin. Vilken kul idé med duken, ser fin ut.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 4. Blir så sugen att prova Lunddocka och Trillium:) Väldigt fina båda! Kul ide med dukarna.
  Uppehåll och regnfritt idag. Så det blir en trädgårdsdag idag:))
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Lunddocka den är verkligen söt har bara sett den på bild aldrig i verkligheten.Att gjuta betong på en duk det var en jättekul grej det måste jag prova.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. Lunddockan är så söt, de ser ut att trivas fint hos dig! Jättekul ide med betongdukarna. Ha det gott!
  Titti

  SvaraRadera
 7. Vi hade tänkt komma på marknaden i söndags men så fick ettåringen halsfluss i lördags så då fick vi stanna hemma. Det blir inte alltid som man tänkt sig helt enkelt, men som tur är blev han snabbt bättre när han fick medicin.
  Vilken underbar rugge Trillium ni har, jag längtar till mina små Trillium förhoppningsvis blir lika stora och fina. Betongduken var ju hur läcker som helst, ni är så duktiga på att göra fina trädgårdsdekorationer!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 8. Oj, vilka härliga vårgodingar ni har! Jag har en pyttig lunddocka som jag fick av en trädgårdsamatör för två år sedan. Dröjer nog innan jag får några blommor... Jag får njuta av era så länge :-) Kram Katarina

  SvaraRadera