onsdag 23 juli 2014

Ännu lite torrare och eldningsförbud

i alla fall i Stockholmsregionen. Klockan är halv elva på kvällen och vi har  +20 grader ute fortfarande. Egentligen är det underbart att vi kan ha det så men jag börjar bli lite orolig för trädgården för något regn har vi inte fått överhuvudtaget. Jag har sett mörka moln runt om på dagarna och åskan har mullrat på många håll  men allt har gått oss förbi än så länge. Det känns nästan hopplöst att vattna också för det märks inte, ev kan någon växt se lite piggare ut dagen efter.
Nu vattnar vi bara på dom som ser hängiga ut för att få dom att överleva tills regnet kommer.
Under tiden försöker vi njuta av att bara kunna sitta ute och göra ingenting, det hör ju inte till vanligheterna
Ja, egentligen är det inte riktigt så om jag tänker efter. Vi har beskurit ett äppelträd och en massa andra buskar. Jag har rensat lite ogräs, för det finns inte så mycket just nu och klippt bort allt torrt och fult. Jag har gjutit lite i betong också. Det går inte fort att göra saker när det är så varmt så allt tar längre tid.
Här följer några bilder på liljor, asiatiska och andra och Hemerocallis. Jag vet tyvärr inte namn på alla men några har jag hittat i mina listor. Den ovan heter Lilium LandiniHemerocallis Citrina

Hemerocallis fulva ?  gammal sort

Hemerocallis  Eenie Fanfare eller Autum Red, osäker på vilken

Hemerocallis Chicago Knobby

Lilium Sweet Surrender

En väldigt konstig Clematis, frösådd, den är inte vacker men speciell

Clematis fusca

Lilium Netty´s Pride

En hortensia som inte kan bestämma färg, den brukar vara blå men i år är vissa blommor rosa, varför?
Trots torkan så blommar liljorna rätt fint nu fast värmen gör att dom blommar över fort. Man får skynda sig att ta någon bild för redan på kvällen är dom nästa vissna.Vi får se hur länge det här vädret varar. Carita  

6 kommentarer:

 1. Nu är det så torrt så man skulle behöva ha vattenspridaren på hela tiden.Men det går ju inte.Blir lite dyrt till sist.Jag gör som ni nu punktbevattnar det som riktigt illa ut.Fast vi kommer säkert längta efter de här varma dagarna när snöstormen viner runt knuten på huset.Just nu kan man bara slappa.

  SvaraRadera
 2. Ja, nu tycker jag också att det är lite för varm och torrt! Man gör inget annat än att vattna! Så vackra bilder/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Härlig sommar men nog är det torrt alltid. I eftermiddags fick vi en efterlängtad regnskur. har också en hortensia som inte kan bestämma sig för vilken färg blommorna skall ha. Gissar att det beror på phvärdet i jorden. Är jorden sur eller inte?
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. 1-2 timmar med vattenslangen, trots att vi har en skuggig trädgård. Jag kombinerar vattningen med en njutningsrunda för annars skulle jag "bli tokig". ;)
  Vilka fina liljor ni har, har liljebaggarna fått värmeslag? Här kommer de äckliga krypen i en andra omgång. Jag mosar ägg och larver när jag ser dem men det blir ändå tråkiga sår på bladen där de gått fram.
  Ha det gott, och jag hoppas ni fått lite lagom med nederbörd nu. :))

  SvaraRadera
 5. Det har varit kämpigt med vattningen nu en lång period. Eftersom jag odlar grönsaker också och alltid har nåt som är nysått och planterat och många krukor och amplar har kvällarna helt gott åt till vattningen. Vattnet ska dessutom köras från sjön i tankar. Men igår kom ett kraftigt åskregn som enligt grannen gav 45 mm. Själva var vi bortresta. Förmiddagen ägnas åt att stötta sånt som blivit för tungt, men jag slipper i alla fall att vattna utomhus idag : )
  Hoppas ni också får lite vått snart.
  Anette
  Anette

  SvaraRadera
 6. I natt fikk vi endelig en skikkelig regnskur og det kommer nok noen byger i kveld for himmelen er ganske mørk.
  Så flott liljeshow du har i hagen nå de er så vakre, de er ikke så avhengig av vann heldigvis.

  Jeg håper dere får litt regn snart så blomstene dine står leeeenge.

  Klem fra Marit.

  SvaraRadera