söndag 28 juli 2013

Betonggjutning

I går lördag hade vi en liten 'kurs' om betonggjutning hemma hos oss. Vi är ju inga proffs men vi har ju gjutit en del och ville visa att det inte är så svårt om man  försöker. Det gäller bara att ta första steget och pröva på. Det är ju inte hela världen om man misslyckas, det är bara att göra om.Det är ju ingen speciellt dyr hobby  men tar lite tid och fantasi. Vi skulle vara totalt  nio med oss själva men vi blev bara sex som tur var, det tog mer plats och tid än jag trodde.Två av oss hade aldrig gjutit tidigare men vi andra hade en viss kunskap i alla fall.Vi höll med alla attiraljer och verktyg som behövdes och hade skaffat hem betong så det vara bara att börja.
Det blev fågelbad, trampstenar och delar till en blivande japansk lykta. Av slattarna som blir över blev det några blad, en ljusstake och lite annat.  Nu ligger alla alster kvar hos oss för att cementen skall brinna ihop och vi duschar dom med vatten med jämna mellanrum. Dom får ligga några dar innan dom går att hantera och i slutet av veckan får alla hämta sina dyrgripar. Det blir spännande att se vad det blir för resultat.
Vi hade en underbar, lite för varm dag och det var jätteroligt att göra sånt här tillsammans med andra. Vi hann inte göra någon gjutning själva så det får vi ta itu med vid ett annat tillfälle.
Det känns som om vi kan göra om det här vid ett annat tillfälle men vi kan inte vara flera än sex personer för att det skall fungera. Ha det bra i sommarvärmen, längtar efter regn. /Ca
rita   

3 kommentarer:

 1. Det där ser ut att vara kul.Ni visar väl hur det blev sedan.MVH Gunsan

  SvaraRadera
 2. Va roligt det låter! Säg till om det blir flera kurser och om ni har plats över i så fall! Jag kommer gärna:-)
  Ha en fin dag trots torkan!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Bra idé att kursa hemma. Då blir det ju av och fler kan ha kul :)

  SvaraRadera