måndag 22 juli 2013

För närvarande är det lite 'stiltje' i trädgården och på bloggen

trots att det blåser ordentligt emellanåt. Krukorna blåser omkull och växterna ligger nästan vågrätt. Det är svårt att kunna binda upp dem så att dom inte blåser av. Dessutom börjar många se väldigt ledsna ut på grund av torkan. Det är inte samma sak när man vattnar manuellt och vi har heller ingen möjlighet att vattna hela trädgården så det blir mera punktbevattnig där det behövs.Det känns inte så kul att visa sin trädgård nu, jag tycker inte att den är på topp precis och vi har fortfarande visningar i  i augusti. Tyvärr kan vi inte göra så mycket åt hur saker och ting utvecklar sig i trädgården men det är nog en del av charmen, man får jämt jobba mot eller med elementen. Det är ju vädrets makter som bestämmer.

Juli är en rätt tråkig månad vad gäller trädgård tycker jag. Det är ju inte någon bra planteringsmånad och inte kan man dela och gräva upp växter heller.Det som gäller nu är att försöka få allt att se någorlunda snyggt ut. Mycket har blommat över och behöver putsas och så måste man förstås att fortsätta klippa på buskar och träd. I går klippte vi t ex ett av äppelträden som vi försöker hålla så lågt som möjligt.
Vi har ju några gamla äppelträd från 40-talet kvar i vår trädgård. Vi vill inte ta bort alla för dom fyller ju sin plats där dom står men jag tycker det är mycket arbete med dom. Jag använder i alla fall en del av frukten och det är ju ett  plus att ha dom kvar.
I helgen som kommer skall vi gjuta i betong hos oss. Jag har vattnat på rabarbern för att  vi skall ha några blad att gjuta av så jag hoppas det funkar. Det blir spännande att se vad det blir av det. Fortsättning följer, ha det bra/Carita
Den här Amaryllisen heter Red Nymph och stod i källaren, bortglömd. Jag ställde ut den bakom några andra krukor och glömde den igen.Plötsligt började den visa sin stora knoppar och nu har det slagit ut en fylld stor knallröd blomma.  Nu blev det väldigt juligt.. 
Någon sorts kalla som jag inte vet namnet på. Har också stått i källaren över vintern.

Campanula Pink Octopus, det finns en vit form också, lite udda och annorlunda

Lilium Sweet Surrender, otroligt fin just nu och rådjuren hittade inte den.

Meconopsis horridula

Lilium Regale, alla knoppar sitter i en klump på toppen, skall den se ut så, det är minst 8 knoppar.
    

1 kommentar:

  1. Hej på er! Med saknad tänker jag tillbaka på fjolårets säsong med massor av regnskurar som vattnade på med jämna mellanrum.

    Nu är det inte roligt - 5mm den senaste månaden och det hjälper knappt att vattna med det lilla vatten som skall fördelas - någon blir alltid utan. Trädgården är defintivt inte till sin fördel och så pajade åkgräsklipparen idag - en liten sten som sprätte upp - och semestertider förstås.

    Ja, jaa...vi prövas vi trädgårdsnördar.

    Med hopp om regn och bättre tider!

    SvaraRadera