onsdag 6 maj 2015

Vilken lycka,

vatten från ovan. Äntligen kom det, lite av det efterlängtade regnet. Tunnorna är fulla och trädgården lyser av dom olika nyanserna av grönt och allting ser fräscht ut efter morgonens regn.  Det känns otroligt befriande att veta att jag inte behöver vattna på några dagar och jag ser att växterna riktigt trivs och sträcker på sig åt alla håll för att suga i sig vattnet.
Då tänker jag på hur beroende vi är av vatten fast vi vanligtvis tar det för givet.
När jag var ut en liten sväng för att fota vattendroppar passade jag på att skrämma iväg en kanin som har valt vår trädgård att gömma sig i men den skall nog bli varse att den inte valt någon bra plats. Den är inte välkommen hos oss  så vi gör allt för att hålla dom härifrån.
Kommunens viltvårdare eliminerade ett antal en morgon så dom som fanns i området blev väl skrämda och har spritt sig runtomkring.
Nu ljusnar det och regnet avtar men jag är så glad över det som kom. Nu väntar jag på att smöret som jag tog fram skall bli rumstempererat för jag skall baka en rabarbertosca och sen blir det trädgård för hela slanten resten av dagen. Nu börjar det växa så det knakar.  Ha det fint i trädgårdarna/Carita
Paeonia caucasica

Veratrum nigrum

En liten kavalkad av narcisser, bilder som jag tagit senaste veckan.  Jag har namn på några och jag skall försöka leta fram flera och skriva in senare.
Narcissus Firetail

Narcissus Thalia

Narcissus Modern Art

Narcissus Double Campernell

  

9 kommentarer:

 1. Underbart med regnet! Var också precis ute en stund och fotograferade, vilka härliga färger grönskan får efter regnet. Vackra bilder du bjuder på/ Titti

  SvaraRadera
 2. Här fick vi 10 mm i natt och jag är överlycklig! Fulla regntunnor var det länge sedan vi hade:-)
  Va många fina Narcisser ni har! Rabarbertosca låter gott:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med regnet som kom! Stigande temperatur inför helgen dessutom skapar nog en växtexplosion. Ha det gott/Daniel

  SvaraRadera
 4. 14mm bara att tacka och ta emot.Har kunnat börja jobba lite ute nu.Handen blir sakta bättre.Så idag håller jag på och plockar lite smått i växthuset.
  Kram.

  SvaraRadera
 5. vilka härlig narcisser du har..Här regnade det liite igår idag förväntas mera regn .Men jag efterlyser värmen :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Så vackra vårblommor och fina med dagg på bladen.Nog är det bra att det regnar för vår natur behöver det nu har det ju även blivit lite varmare och då kommer växtligheten i gång med raketfart även här hos oss i zon 5.Ha en fortsatt bra dag/Margareta

  SvaraRadera
 7. Grattis på namnsdagen!

  Fina regnbilder och tjusiga narcisser. Här har det varit varannandagsväder och en skvätt vatten nästan varje eftermiddag. Fullt upp med att vattna nysådder och krukor så lite hjälp frå ovan är tacknämligt.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Instämmer, underbart att regnet kom. Det behövdes!
  Nysrotens blad är speciella och vackra.Den finns också här och gillas högt.
  Vackra narcisser... vilken mångfald!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. En hel del regn har vi också fått och visst blir man glad över det. Nu sätter det en riktig fart att växa. Rabarbertosca lät jätte gott! Gjorde en paj i helgen och det smakade gudomligt...fniss:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera