måndag 25 maj 2015

Första trädgårdsvisningen

är över  och vi hade tur med vädret, nästan. Början av dagen såg ljus ut och några besökare hade hittat hit. Men plötsligt nästan från ingenstans hopade molnen ihop sig och vinden tilltog så mycket att ett av parasollen flög iväg. Regnet vräkte ner en liten stund så några fick söka skydd i uterummet och några under parasollet som fortfarande stod kvar.Det blev lite panik och vi undrade om det verkligen skulle vara så, det talade SMHI inte om. Men så, lika plötsligt som regnet kom försvann alla moln och det blev blå himmel med sol resten av dagen. Konstigt var det.
Men sen gick allt bra och vi träffade många trevliga besökare som vanligt. En del ville bara titta på det vackra och en del hade många frågor om våra rabatter och anläggningar. Tack till alla som besökte oss.
Vi hade öppen trädgård på lördagen och då var det fortfarande svalt. Mycket står ju i knopp färdiga att slå ut och så igår behagade lite värme dyka upp så plötsligt börjar allt slå ut nu. Vi borde haft besöket nästa helg i stället men det vet man tyvärr aldrig i förväg.
Våren har varit lite konstig så nu kommer mycket att blomma samtidigt som tidigare haft mera utspridd blomningstid. Man får bara anpassa sig till det nya väderläget.
Tulipa Triumph Gavota

Cassiope Randle Cook

Androsace mucronifolia

Iberis, vet inte vilken sort men söt är den.

Hosta Paradise Island

Hosta White Feather, blir grönare efter hand. Sniglarna har gillat det men efter att vi lag ut kaffesump runt den har den klarat sig bättre.

Okänd tulpan , ser ut som sockerkristyr

Gräsblomning kan vara otroligt vacker men den har inte varit så fin som i år. Tyvärr har jag inget namn på gräset, vet någon vad det heter.

Det här är ett annat gult gräs, Carex elata aurea?

Anemone  narcissiflora subsp. crinita

En riktig långblommare, fylld vitsippa.


Gullvivorna på nära håll

Primula auricula Sibsey

Clematis Frances Rivis

Fröken Lewisia behagade blomma till visningsdagen, hon är ju lite känslig

Iris pumila Lavendel Plicata

Gentiana acaulis

Pinus pumila glauca kan också vara fin i blom.
En liten bildkavalkad på en del av det som blommar nu. Man måste gå nära ibland för att sem dom fina detaljerna. Ha det fint. Carita

10 kommentarer:

 1. Vilken mardröm det skulle kunna bli, när man ansträngt sig för att få allt så fint som möjligt samtidigt i trädgården och det börjar ösregna. Tur att det bara var en skur. Mycket att titta på hos er även om en del bara var i knopp.
  Lewisia extra känslig... Har just satt några plantor väldränerat och soligt, men behöver de också extra vindskydd och ackumulerad värme från sten eller vägg? Ser att er planta har det så varmt och gott om öronen i krukan. Snygg färg.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vill inte ha regn på sig så därför har den fått ett tak av en trasig kruka.Carita

   Radera
  2. Ok, då får jag tänka ut nåt fiffigt skyle till min stackare
   Tack

   Radera
 2. Vad skönt att er trädgårdsvisning gick bra. Allt blir ju mycket trevligare om vädret är någorlunda bra. Härligt att se allt vackert som blommar nu. Ha det fint/ Titti

  SvaraRadera
 3. Både irisen och tulpanen ser ut som något man vill ha kaffe till :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det var verkligen märkligt väder på lördagen. Vi åkte och hälsade på i Hagby och det blåste och regnade och plötsligt när vi kom hem blev det sol och sommarvarmt. Kul att det kom folk till er trots väderutsikterna, trädgårdsmänniskor är inte så känsliga för dåligt väder.

  Fina bilder på vackra växter!

  SvaraRadera
 5. En tjusig bildkavalkad! Kaffesump - tack för det tipset.

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint som blommar i Er trädgård.Det var då för väl att regnskuren gick över man vill ju helst av allt att vädret ska vara det bästa när man ska ha visning men man får ju inte bestämma./Margareta

  SvaraRadera
 7. Det finns verkligen mycket att upptäcka och njuta av i er trädgård. ♥

  SvaraRadera
 8. Takk for flotte bilder ! ( Og Nora som hadde et flott innlegg om hagebesøk hos der på lørdag.)
  Virkelig fin hage.
  Får håpe dere får bedre vær på neste åpen hage dag. :-))

  SvaraRadera