tisdag 5 maj 2015

Jag har frusit

ända sen vi kom hem från vår utflykt i helgen som var och någon värme kan jag inte hitta, inte i trädgården i alla fall, fast jag försöker jobba och slita för att få fram den. Nu håller jag också på att bli lite sur, SMHI har pratat om regn länge nu men här får vi inte något. Vi fick 1 mm i går när det äntligen behagade komma lite.Kallt och torrt det är vad vi har här så just nu. Jag har ingen aning om hur trädgården kommer att se ut på vår första visning i mitten av maj.
 Det växer, om än lite långsamt och det är fint att se allt som spirar.
Jag har planterat allt nytt som jag handlat, utom en klematis som inte fått sin plats ännu.
Cardamine waldsteinii, köpte den för ett par år sedan och i år är det jättefin. Prakttandrot ser jag att den heter.

Glaucidium palmatum, vit. Den är tre år och fortfarande liten. Förra året hade den en blomma i år ser den ut så här. Den är mycket tidigare än den blå som vi också har. Där ser man nästan inget av knopparna ännu.

Shortia uniflora, en av dom sötaste som finns.

Corydalis Linudden har blivit stor och frodig och  blommar fint.
Här har jag samlat alla auriklar och vivor på ett ställe och nu börjar dom slå ut så småningom, i olika färger


Mesta tiden just nu går till att få fram plantor till växtmarknaden den 10:e  på Torekällberget i Södertälje.Vi har många anmälda försäljare så det kommer att finnas ett stort utbud av fina växter hoppas jag. Vi önskar verkligen att vi får bra väder och många besökare och helst lite varmare och inget regn just då.
Jag försöker samla ihop lite smått och gott att ta med och håller tummarna på att det blir bra. Alla som bor någorlunda i närheten är välkomna och alla andra också förstås.


Campanula takesimana ´Beautiful Trust´

Vi ses kanske på marknaden. Carita

5 kommentarer:

 1. Ja usch och fy för denna torka. Här fick vi inte ens 10 mm totalt i hela april och det är så torrt så det dammar när man gräver i trädgården. Igår fick vi faktiskt hela 2 mm. Nu hoppas jag det stämmer att det ska regna i natt och det får gärna komma mycket!
  Vi var jättenöjda med er växtmarknad förra året och så var ju Torekällberget en trevlig upplevelse också. Hoppas vi får till att komma även i år.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. April gav 6 mm här. Nu vill jag ha ett riktigt regn över gräsmattegödningen, inte bara lite fukt som lockar fram sniglarna. Marknad på berget...kanske dags för en resa söderut :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det hemskt torrt nu. Igår kände jag mig tvungen att börja stödvattna, för vi har ju sandjord här och växterna började se minst sagt hängiga ut. Härligt med växtmarknaden på lördag! Äntligen verkar det som jag kan få gå på den detta år. Har jobbat varje gång hittills, så det är på tiden.
  Hälsningar/ Titti

  SvaraRadera
 4. Hoppsan, fingrarna slant! Växtmarknaden är ju på söndag:-)

  SvaraRadera
 5. Det kommer att vara så fint i er trädgård när ni öppnar portarna, allt annat är otänkbart!

  ....och nu i natt har det regnar ordentligt på oss, nog har ni väl också fått en del av det efterlängtade regnet..

  Kram!

  SvaraRadera