tisdag 19 maj 2015

Nu väntar jag på värmen,

vi har regn och + 7 grader , brrr. Morgonen var fin med klarblå himmel och sol så jag hann vara ute och rensa 3 hinkar med scillablast och det var skönt att få bort lite. Nu har det blivit så blött så nu får det vara resten av dagen.
Jag har börjat kruka upp mina misskötta frösådder, från i år och från förra året också. Jag upptäckte en massa som jag sådde förra året och som grott nu, så nu försöker jag ta om hand det jag vill spara och försöka få någonting av. En hel del kommer jag att rensa bort, det blir alldeles för många krukor,
I år skulle jag inte så något men det blev en del trots allt, jag fattar inte att jag inte kan låta bli det när så mycket annat väntar. Jag måste ha bättre pli på mig själv.
Det växer nu och mer och mer kommer upp men jag är glad att det går långsamt och inte allt på en gång. Jag ser växter som har knoppar och skall blomma för första gången, trevligt tycker jag.
Jag har samlat på mig en del liljor nu och får plocka liljebaggar. Det omaket får jag ta för liljor kan bli så fina om dom trivs och så blommar dom lite senare. Jag försöker få blomning från vår till höst. Det är inte så enkelt att få till en jämn blomning över hela perioden men nu har jag växter som blommar från april/maj till september/oktober, beroende lite på vädret.

Våra Glaucidium palmata har varit så fina. Den vita har blommat över men den ljusblå/lila blommar som bäst just nu men tycker inte så bra om regn på blommorna.
Jag är så förtjust i den här rabatten med det gula gräset nu sen vi gjorde om kanten. Jag har fått det lite mer som jag tänkt men det går fortfarande att fixa lite  här. 
Rabatten under blodboken har också renoverats en del. och boken har vi stammat upp lite mer så att växterna får plats under
Pergolan med honungsrosen. Längst bort i gången skulle jag vilja ha ett blickfång  men jag har inte kommit på vad jag vill ha där. Jag får väl gå på loppisar och se om jag kan hitta något.
Aurikler och primulor och gullvivor av olika färg.

Några andra vinklingar från trädgården.
Gulbladig schersmin, fin i lite skugga.
Här syns katsuran som fortfarande har fin rödbrun färg, bakom den syns en oxel, gråbladig, Sorbus Mitchelli, bakom den ser man blodboken. Bredvid oxeln syns Acer griceum, kopparlönn. Bredvid parasollet står en gammal idegran tillsammans med en Sorbus Prattii, pärlrönn. Bredvid den eller bakom ser man ullung rönnen och en rödbladig ormhassel och längst till höger silverpäron.
På lördag, Pingstafton  har vi öppen trädgård så nu gäller det att fixa till det som går. Ha det fint. Carita

9 kommentarer:

 1. Ja å vad jag längtar efter lite värme.Går inte ut nu då det är så himla kallt.Har satt på lite värme igen i växthuset då jag satt ut mina Pelargoner.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Hej på er!

  Ja, tom jag som inte gillar supervärme tycker att det känns väl kyligt och fåglarna har säkert har svårt att hitta mat nu, inte så mycket insekter som roar sig med flygturer i kylan och regnet.

  Men det stundar torrtider så jag vill inte klaga, torkan är värre!

  Det där var verkligen snyggt Carita! Menar rabatten med ny kantlinje och det gula gräset, är det Milium effusum eller nå´t sånt, minns inte exakt vad gräset heter?

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så vackert med blomning, det kan vara svårt att få det att bli fint en hel säsong. Men du har lyckats få till en lång period med blommor. Glaucidium Palmata är en ny bekantskap, riktigt fina.
  Hoppas på lite värme snart / Marika

  SvaraRadera
 4. Också jag, som ofta tycker gulbladigt och variegerat ser sjukt ut, gillade det gula gräset :) Syrenen är ny för mig med, ännu ett halvt oplanerat köp. En blommande buske stod på köplistan när jag klev in på Hedentorps plantskola i fjol sommar, och det blev det ju. Om än en som var ny också för plantskolisten så jag vet inte nåt om den alls egentligen. Men...friskt vågat...:)

  SvaraRadera
 5. Åhhh, så ljuvliga bilder!
  Hoppas verkligen att jag någon gång i framtiden får hälsa på i er trädgård. Skulle vara så roligt att se allt det där vackra i verklighet.

  Håller tummarna för bra väder då ni har trädgårdsvisning på lördag.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Ser verkligen fint ut hos er!! Många fina och spännande växter att titta på och allt de andra som ni byggt upp. Skulle vara kul att besöka eran trädgård någongång.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Så vackert! Besökarna kommer inte att bli besvikna.
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Det gör jag med! Väntar alltså. På värmen...
  Så spännande trädgården är, jag skulle väldigt gärna vandra där "på riktigt".
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Ja nu får det gärna bli lite varmare! Vi har "bryggisättningsdag" med grannarna på lördag då badbryggan ska i vattnet. Jag hoppas att vi hinner klart i skaplig tid så vi hinner besöka er för nu är jag nyfiken på att se allt som har hänt hos er sedan sist!
  Kram Nora

  SvaraRadera