lördag 18 oktober 2014

Höstfägring

Skulle egentligen ha lagt det här som ett inlägg till Blommig fredag men tycket inte riktigt att jag fick till några höstens krigare. Men det finns några riktiga krigare kvar bland blommorna som försöker stå emot väder och vind och fortsätter att blomma . Just nu består mitt arbete i trädgården att klippa och räfsa löv.Vi har väldigt många lövträd märker jag när drivor av löv börjar samlas, egentligen har vi mest lövträd för jag är av någon anledning inte så mycket för barrträd. Vi har några stycken, men dom är små och syns nästan inte.  En del av den tredelade komposten är tömd och där lägger jag alla löv för att få en lövkompost , det blir inte så mycket ogräs i den . En del fyller vi med allt annat skräp  och i den jorden  kan det ju bli en del ogräs när den läggs ut i rabatterna. Men det blir fin jord av båda som vi använder i rabatterna på våren. I en del va komposten finns färdig jord , en del av den skall jag lägga ut nu på hösten.
I veckan var vi på ett bra föredrag om vår- och höstlökar som hölls  av en tjej som har en nätförsäljning, Jennys frön & sånt. Hon hade förstås med sig lökar till försäljning så det blev några påsar igen fast jag inte hade tänkt sätta några lökar i år. Jag har faktiskt fått ner alla i jorden och det blir kul att se vad som kommer upp och om dom blivit planterade ihop med andra lökar som funnits sen tidigare. Jag har ju inte märkt ut var jag har mina lökplanteringar. 
Jag fortsätter mitt höstarbete så länge vädret tillåter. Carita
Höstens skörd

Lägg till bildtext

Höstplantering

Helianthus Lemon Quenn  är som en lten buske , ca 1.50 hög och blommar jättefint fortfarande.

Kärleksörten är som finast just nu.

Det här är penséer från i våras som frösått sig och blommar nu.

Aster ericoides, en favorit

En frösådd nejlika som jag planterade ut för ca 1 månad sedan, den började blomma när den slapp stå i en liten kruka och blommar fortfarande.

Äntligen har Sorbus dodong blivit helröd/orange, den tog lite tid på sig det här året.

Lökinköp

Häxal

7 kommentarer:

 1. Jag hade också önskat att få gå på det föredraget men som vanligt krockade det med arbetet. Det är nackdelen med att jobba inom vården, man har så konstiga arbetstider. Härliga höstbilder! / Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Åå så fint, høsten har vakre farger og mye god frukt.
  Her blir det nye vårblomster også, så fine løk du setter.
  Her regner det fra alle kanter så å være ute gidder ikke jeg, men det er koselig med fyr i ovnen og lørdags tv også.

  Fine bilder, god helg til dere.

  SvaraRadera
 3. Skönt höstiga bilder! Jag hoppas det var en sådan aster jag köpte i somras... :)

  SvaraRadera
 4. Vi hade besök av Jenny i vår trädgårdsförening förra vintern - hon är duktig och intressant att lyssna till. Jag har fotfarande några lökar kvar som måste i jord - de är mitt dåliga samvete just nu.
  Vilka fina bilder du visar - hösten kan vara vacker även om jag måste erkänna att det inte är min favoritårstid precis.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. Vackra höstbilder Carita! Du är duktig på att arrangera blickfång i trädgården, själv har jag nog tummen mitt i handen när det gäller att pynta.

  Än är det varmt ute så trädgårdslivet kan fortsätta ett tag till.

  Må så gott i er vackra höstträdgård.

  SvaraRadera
 6. Alltid har du nåt roligt att visa som tex vackra Häxal och Aster ericoides. Sistnämna redan uppskriven på önskelistan. Fina arrangemang också och de självsådda penséerna är verkligen en bonus så här års.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Underbart med egen kompost, näringsrik och full av små 'krigare' som maler ner allt till fin jord.
  Härliga bilder på höstens alla vackra växter som lyser upp i rabatterna. Dodongen är såååå vacker i sin höstskrud.
  Önskar er en härlig söndag!

  SvaraRadera