lördag 4 oktober 2014

Blommig fredag-färg

Jag hann inte riktigt med att lägga in något om temat färg men här är till slut mina tankar om färg. Vi har ju några grundfärger som är rött, gult och blått. Av dom kan man blanda så att man kan få alla övriga färger. Det gäller när man målar. Det är lite svårare att måla med växter. Det finns fina färgkartor att tillgå på nätet om man vill hitta färger som passar ihop.
Jag skulle vilja komponera rabatter som går ihop färgmässigt, men när man som jag köper växter utan att tänka på vilken färg blomman har och att den skall passa in någonstans, så kan det bli lite si och så med det. För det mesta blir det rätt bra ändå men det finns ju färger som inte passar ihop alls. Rött tycker jag är en svår färg att passa in med andra färger, då kanske man kan ha olika röda nyanser.
Numera försöker jag få till kombinationer som jag tycker passar men tycke och smak är ju olika  även när det gäller färg så jag tycker att man får göra som man själv vill. 

5 kommentarer:

 1. Jag gör på samma sätt - växterna inhandlas oftast utan en tanke på vilken färg blommorna har. Men det brukar bli bra ändå på något vis, även om jag några gånger har fått flytta någon växt på grund av färger som inte alls matchar varandra:-)
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiska representationer av färgerna rött, gult och blått du visar i dina bilder. Blomman för dagen på den nedersta bilden är ju nästan självlysande i sitt inre.

  Rött har faktiskt blivit en favoritfärg hos mig på senare år och min röda rabatt är faktiskt en av favoriterna till min stora förvåning. Fast samtidigt ska jag erkänna att vitt fortfarande är min favoritfärg (i den mån man nu kan kalla vitt för färg).

  Ha en fortsatt fin helg och tack för "plåttipset"!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid försökt kombinera och framförallt köpa rätt färger på sånt som blommar, men den goda föresatsen spricker alltid. För det första så faller man ju för precis vad som helst i växter och så får man gräva ner dom där dom trivs, utan tanke på färgsättningen. Dessutom blir dom inte alltid i just den nyansen man har tänkt sig - och ofta är dom dessutom felmärkta och blir i nån helt annan färg - och man har ju inte alltid hjärta att gräva upp dom. Så numera tröstar jag mig med att i naturen är ALLA färger vackra ihop med andra!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag försöker också att skaffa växter som passar ihop. Men det är allt svårt. Blir till slut nåt annat som slinker in :) Rött gult och blått var fint .Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga och starka färger! Fint!! Jag tänker alltid att jag ska skaffa växter som passar ihop, men tappar huvudet varje gång jag kliver innan för grindarna på plantskolan. Jag har bestämt mig för att alla blommor är fina ihop :)

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera