torsdag 2 oktober 2014

Höstbilder

och annat som händer i trädgården. Tog en runda i trädgården, idag på förmiddagen för det såg ut att vara bra fotoväder. Man ser att hösten börjar göra sig påmind nu, en hel del höstfärger börjar infinna sig och växterna börjar förbereda sig för vintervila. Skönt för dom, jag vill också gå i ide ett tag.
Det finns fortfarande en del som blommar men det börjar bli mera rufsigt och löven faller. Jag har fortsatt med höstarbetet, september har ju varit en jättefin månad vädermässigt för att hålla på ute i trädgården.
Senaste rabatten jag grävt upp var fylld med olika irisar som jag grävt upp och delat. Nu har jag planterat tillbaka några små plantor så nu  får dom några år på sig att växa till igen. Problemet är att jag har krukat upp kanske 40 krukor med iris som skall förvaras över vintern. Kanske går dom att använda på någon växtmarknad i vår om jag lyckas övervintra dom på ett bra sätt. Det är så svårt att slänga växter men en hel del åker nog till tippen i alla fall. Vi hörs igen.Carita


Det här är också ett projekt som nu är nästan klart. En del av växterna kommer att bytas ut eller ändras till våren.Bertel har tagit bort träpalissaden och ersatt den med stål och sten, det blev snyggare och jag hoppas det håller formen mycket bättre.

Rensad rabatt

Krukor med irisplantor
Nu blommar vår vita flox som bäst, den är helvit och blommar sent, jag har tyvärr inget namn men skulle gärna vilja ha det om någon vet.

Vaxklockan klarade frosten som vi hade härom natten, konstigt nog. Den brukar inte klara ens den första frosten.

Silveraxet Brunette har äntligen börjat slå ut, doftar helt otroligt.7 kommentarer:

 1. Hej Carita!

  Så prydligt ni har det trots höstens ankomst. Vi har så mycket träd i och runt om trädgården så det blir riktigt skräpigt den här tiden på året.

  Iris jaa...oj vad de förökar sig, germanican i alla fall. Jag orkar inte med att dela dem mera, det kommer hur mycket plantor som helst av en enda rugge, inga fler germanica här inte. Men de klarar sig utmärkt i sina krukor under vintern. Jag brukar ställa krukorna på en liten grusplan jag har i trädgården och låter löven som faller täcka krukorna. På våren kommer de så snällt - inga problem alls.

  SvaraRadera
 2. Som vanligt fina bilder från er trädgård. Intressant konstruktion med plåtarna och dekorsten. Blir nog mycket snyggt och stabilt.
  Brukar övervintra mina krukor nergrävda i lådor med sand, men jag bor i zon 4. Kanske klarar sig irisarna ändå under en buske med löv över.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga höstbilder. Så duktiga ni är som jobbar i trädgården fortfarande. Själv går jag bara runt och njuter just nu. Så vacker den den vita floxen är, den riktigt lyser där i sin rabatt. Ha en skön helg/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Tycker er trädgård redan är så fin så ni kan väl komma över hit och plantera lite? :-) KRAM! /Lena

  SvaraRadera
 5. Ja nu kommer hösten verkligen med stora kliv. Efter frostnatten vi hade så har det blivit gult och rött väldigt snabbt hos oss. Så ni satsar också på plåt. Det är ju väldigt inne nu och väldigt snyggt. Men, var får man tag i plåt? Har ni något tips?

  Ha en fin helg!
  Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra plåtar är gamla och har legat i källaren länge, äntligen har dom kommit till användning. Du kan höra med Boas industriservice i Södertälje, du hittar dom på nätet. Där tror jag att man kan få tag i plåt som man vill ha det. Ha det bra.Carita

   Radera
  2. Visst är det roligt när man sparar saker och till slut får användning för dom. Tack för tipset. Jag har nu noterat Boas industriservice och ska leta efter dom på nätet.

   Tack!
   /Anita

   Radera