fredag 10 oktober 2014

Blommig fredag-sommarens projekt.

Blommig fredagDen här sommaren har vi gjort om på många ställen i trädgården och det skall bli spännande att se hur det egentligen bli med alla förändringar.. Det är lite svårt att se resultatet nu på hösten. Vi har gjort det mesta i slutet av sommaren för vi vill inte vända upp och ner på allt när vi har inbokade trädgårdsbesök. Det blir lite stressigt när vi sen vill göra mycket på kort tid men vi har hunnit med en hel del.
Jag har också grävt och planterat om i många rabatter, tagit bort och bytt ut växter . Det vill jag också gärna se nästa vår, jag hoppas det blir som jag har tänkt.
Det är roligt att göra om och planera nytt, det är ju en del av nöjet med att ha trädgård. Vår börjar bli så uppvuxen och allt har blivit stort och brett ut sig, då är det enda att ta bort och börja om igen, ett evigt kretslopp. Hoppas på en fin trädgårdshelg. Carita .
Här är en del bilder av kanten av en upphöjd rabatt som vi bytt ut till stel och stål. den var gammal och hade blivit ful och tyngden av jorden hade också tryckt ut den så att den tappat sin form. Med det nya materialet hoppas vi att den skall hålla ett tag till.Den här har jag visat tidigare, också en utbytt kant från trä till sten. Den syns i bakgrunden.

Här ser man lite av det nya stenpartiet. Jag har planterat några växter där också men det skall nog bli några fler när jag hittar sånt som passar. Det får förstås vänta till våren nu.

Här saknas en hel del växter ännu.

Här är dom två små blötbäddarna som vi gjort. Växterna verkar trivas där så jag hoppas det blir bra till våren


9 kommentarer:

 1. Ni har så många spännande projekt på gång. Det blir roligt att få se till våren hur det ser ut. Ha en trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 2. Det blev riktigt snyggt, gillar din gång med grus och sten, och stålkanten är snygg, Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Ni har då verkligen inte legat på latsidan i år! Vilket fint stenparti! Ett sånt är jag också sugen på att göra, men det lär nog dröja ett år eller två innan det finns tid för det - det är så mycket annat som måste ordnas först:-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Oj vad ni strukturera upp trädgården fint! Det är så skönt när man får ordning på kantrade rabatter o bristfälliga kanter. När man äntligen gör det!
  Jag känner tyngden med all sten, har själv jobbat med mycket sten.
  Trevlig helg.
  Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 5. Tack för er kommentar inne hos mig ;)
  Vilken fin trädgård ni har, den skulle man gärna komma och kika på "live" någon gång!

  Trevlig helg!
  Gunillla

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt med förändringar, även i trädgården. Precis som ni håller vi på och gräver bort växter som blivit för stora eller som vi ledsnat på och gör om lite i trädgården. Det där med att vänta till våren för att se om det blir som jag tänkt, känner jag igen ;-))
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Det var många projekt hos dig och visst måste det grävas och göras om lite då och då, det mår växterna bra av
  Ha en fin lördagskväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Det är nog första gången jag är inne på din blogg! Wow! är verkligen känslan...
  Så himla fint :)

  Kommer absolut tillbaka!

  //Veronica

  SvaraRadera
 9. Oj så fint med sten o grus. Gillar det väldigt mycket. Kram

  SvaraRadera