söndag 27 april 2014

Trädgårdsprojekt

Medan jag har jobbat med alla rabatter och växter så har Bertel inte heller legat på latsidan. Vi brukar ha en sittgrupp på gräsmattan också , det behövs när det är många besökare. Vi var rätt trötta på att det var ostadigt och att benen ofta sjönk ner i gräsmattan och tänkte att det kanske är bättre att göra en stenlagd sittplats. Vi funderade lite på platsen och hur det skulle se ut med en rundel mitt ute på gräset men vi hade inte någon annan plats att välja så det fick bli så. Nu ser den lite malplacerad ut tycker jag men den kommer att integreras med den intilliggande rabatten så småningom.Vi har klurat lite på det och vi hittar säkert någon bra ide vad det lider.
Själva sittplatsen blev väldigt bra och nu kan man sitta obehindrat. Återkommer med mer bilder om det senare när allt är helt färdigt. Fortsättning följer./Carita
Gräsytan är bortgrävd, inget roligt arbete men det måste ju göras

Herr koltrast vill alltid vara med, han letar väl mat till sig och sin fru som ligger i boet. Jag tror han är lite lat för det verkar enklare att få tag i mat där vi håller på och gräver.

Markduk och sand och på det sten i lite olika former, Bertel kapar till dom själv.

Klart

Här ligger fru koltrast, under takkanten på vår carport

 

2 kommentarer:

  1. Det var inget litet projekt. Att gräva bort gräsmatta och inte minst att lägga sten är ett hårt jobb. Resultatet blev ju jättefint! Grattis till en fin ny uteplats.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. oj, vilken fart på grävandet! Det ser nästan ut som en lite matta där under bordet! Fint!/Susanne

    SvaraRadera