onsdag 16 april 2014

Allt har gått lite i slowmotion

på grund av förkylningen som inte har velat ge sig. Jag har jobbat i trädgården trots det  men det har inte blivit så väldigt mycket gjort.Det har egentligen varit rätt skönt att ta det lite lugnt för jag har verkligen tagit mig tid att titta på växterna som kommer upp och har sett många som som jag inte ägnat så mycket uppmärksamhet tidigare. Dom har bara fått växa och plötsligt har dom varit stora och jag har missat hela utvecklingen. Så inget ont som inte har något gott med sig.
Kommande projekt är att blanda jord av komposten + köpejord + sand och lägga ut i rabatterna, det är ett måste. Jag måste tömma en av komposterna för att kunna flytta om dom andra för vidare kompostering ett år till, så det är ett drygt arbete. Det kommer att kännas skönt sen när det är gjort, jag hoppas  fixar det den närmaste veckan. Mera om detta senare. Ha det fint så länge/Carita

Jag har ägnat mig åt lite vår/påskpyssel, planterat några penséer och gjort ett par kransar av björkris som går att återvända i olika sammanhang.Den gamla stolen som står ute håller på att rasa isär så den måste åtgärdas.
Så här blev det, ett av fågelbaden som jag köpte på krukloppisen. Skatorna brukar bada i den. Delarna går ju att flytta, så nästa gång står den kanske på en annan plats, man vet aldrig i en trädgård vad som händer.
Här står några gamla avloppsrör  i gruset på södra gaveln med sol hela dagen (när det är sol)Nu fyllde jag dom med taklökarna som jag köpte i höstas vid utförsäljning sent på hösten. Dom har stått i växthuset hela vintern men nu skall dom få  stå här i solen ett tag. Få se om dom trivs med det, rören var nästan för smala , vi får se hur det går.  
Saxifraga marginata

Erythronium Dens-Canis

Crocus Jeanne d´Ark, jättefin i år, helt kritvit.

En Crocus vernus som jag missat, den har stått och blommat ett tag, jättesöt.

Narcissus Rip van Winkle


9 kommentarer:

 1. Ja, ibland är det skönt att man tvingas att ta det lite lugnt! Själv ska jag göra det i morgon tror jag. Kommer förmodligen ha lite ont både här och där i kroppen efter altanfallet.....
  TREVLIG PÅSK
  Susie

  SvaraRadera
 2. Va mycket fint som blommar hos er nu! Det gäller att ta sig tid att njuta av blomningen också, ibland är det lätt att glömma bort mellan alla projekt man har.
  Vilket trevligt reportage från er trädgård i "Vi i villa" jag läste idag!
  Glad Påsk och krya på dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Susanna besökte oss förra sommaren , det har faktiskt hänt lite förändringar sen dess som det nästan alltid gör i en trädgård , Det är roligt att ändra lite på en del saker. Ha det fint/Carita

   Radera
 3. Ja, oj vad skönt det är när grovjobbet på våren är klart! Det blir ju extra tungt när man blir sjuk mitt i alltihop. Jag såg den fina artikeln om er trädgård i Vi i villa. Det var kul att se era fina grusgångar, när vi besökte er så var det nog mycket vi missade. Ni har ju så mycket vackert att titta på och njuta av. Hoppas att ni kryar på er så att ni kan njuta av helgen/ Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen att besöka oss igen i sommar om du vill, det har nog hänt en del. Ha det fint/Carita

   Radera
 4. Det var värst vilken efterhängsen förkylning! Tråkigt när man känner att man inte riktigt orkar. Gräva ur komposten är ju ett tufft arbete till exempel.
  Hoppas ni får en fin påsk!

  SvaraRadera
 5. Men har du fortfarande varit däckad av förkylningen, så trist. Det är ofta så när man får den på våren, då är den efterhängsen.Hoppas att den släpper taget snart.

  Otroligt mycket som blommar hos er. Rosa hundtandslilja har jag prövat med flera gånger men det vill sig inte. Får nöja mig med den gula. Den växer å andra sidan som ogräs. Fågelbadet blev verkligen jättefint med mossan på "foten".

  Önskar er en fin påskhelg!
  /Anita

  SvaraRadera
 6. Hoppas du mår bättre! Sådana där rör planterade jag också i för ett par år sedan, men det blev för torrt för det mesta utom just för taklöken. Tyvärr har de vittrat sönder nu efter några vintrar ute. Men det är himla snyggt tycker jag!/Susanne

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint du/ni gör, fågelbadet var också riktigt snyggt!

  Glad påsk till er och krya på dig!

  SvaraRadera