torsdag 17 april 2014

Glad Påsk på er alla ,

och lite annat som händer i trädgården. Nu har jag tröttnat på att ha alla växter i uterummet så idag har jag faktiskt börjat plantera ut några trots att det är tidigt. Jag gör det för jag ser att dom inte trivs så bra i krukor längre och det blir också för varmt på dagen om jag inte bär ut dom. Jag får ta den smällen om någon inte klarar sig. Jag fortsätter också att kruka upp plantor och överskott av alla delningar jag måste göra, det kommer att bli en del när jag är klar med det. problemet är plats som vanligt men jag får väl ordna det på något sätt. Nu kommer det nytt som blommar varje dag, det är så roligt och jag måste försöka fota  och lägga ut lite. Fortsättning följer och ha nu en riktigt Glad Påsk/ Carita.

Det här är mina utplanteringar  för dagen, jag har täkt dom med plastkupor för att skona dom från värsta kylan nu i början. Kuporna köpte jag på trädgårdmässan för många år sedan och jag har använt dom väldigt mycket så nu börjar dom vara lite trasiga, jag hoppas jag hittar likadana igen. 
Tulipa neustruvae

Tulipa polycroma

Muskari latifolia
Pulsatilla vulgaris rocea

Pulsatilla , jättesöt men namnet har fallit bort, kan det vara chinense?

Tulipa turkestanica

Den här fina påskskålen kom vår snälla granne med, tack

6 kommentarer:

 1. Jag önskar er en underbar påsk!!

  SvaraRadera
 2. Vilken läcker pärlhyacint! Ja, dom andra var fina dom med och dom där plast/glaskuporna var också väldigt fina. Både snygga och praktiska. Såna har jag inte sett någonstans.....
  GLAD PÅSK
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jag är också på väg att hiva ut mina plantor trots att det är för tidigt. Men jag vill inte ha dem inne längre. Får se hur det går...
  Vilka smarta plastkupor du har hittat!

  Hoppas att ni får en riktigt skön påskhelg!

  SvaraRadera
 4. Dom där plastkuporna är väldigt bra att ha.Har köpt mina hos Wilab .Fanns i tre olika storlekar.
  Glad Påsk .

  SvaraRadera
 5. Våra plastkupor höll bara några år, men de var bra! Nu tigger jag till mig huvarna efter smörgås- och andra tårtor som konsumeras på min arbetsplats :) Skönt att på ut plantor. Det börjar definitivt bli dags också här. Glad påsk!

  SvaraRadera