torsdag 5 september 2013

Nu börjar tidlösan visa sina knoppar och blommor.

Plötsligt så börjar dom visa att dom fortfarande lever. Bladverket har ju vissnat ner för länge sen och tagits bort och jag glömmer lätt bort var dom finns. Sommaren dröjer sig kvar länge det här året och det tar jag tacksamt emot, tids nog får vi regn och rusk. Det blommar fortfarande en del nu också, bl a stormhattarna är fina. Otroligt vackra är också benveden med sina röda hängen. Någon höstfärg har inte dykt upp ännu men björkar och lindar har tappat en hel del löv på grund av torkan, dom börjar se rätt glesa ut. Vi har ju stora sådana utanför vår tomt på allmänningen. Lindarna börjar också sprida sin frön i massor in på vår tomt.
En koltrast har fått för sig att den skall ta vårt växthus i besittning, den gillar tydligen våra vindruvor som är mogna nu. Jag stod och iakttog den en stund och den plockade vindruvorna en och en utan att förstöra resten, väldigt fint gjort. Efter maten la den sig ner och vilade en stund i växthuset, sen fortsatte den med några druvor till.Nästa gång jag gick ut hade den ätit sig mätt och lämnat platsen.
Nu väntar nya äventyr, fortsättning följer/Carita

Colchicum agrippina

Hosta guacamole, vitblommande

Colchicum tenorii

Asclepias incarnata, rosensidenört

Colchicum Harlequin

En trädgårdshibiskus som blommar för första gången. Vi har haft den tre år och den har klarat vintrarna fast den skall inte gå hos oss
 

3 kommentarer:

 1. ..och du lyckades fånga den lilla vindruvsnorparen på bild! Ser ut som en årsunge - både energi och vätska i vindruvorna så de är säkert jättegoda.

  Ha det så gott, vi ses snart!

  SvaraRadera
 2. Colchicum är verkligen ett smycke i trädgården på hösten!
  Vilken söt koltrast, väluppfostrad och skötsam verkar den också vara:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Inte visste jag att den fanns i så många sorter! Här växer "enkel" och "dubbel" :)

  SvaraRadera