tisdag 27 augusti 2013

Jag har inte varit så flitig att skriva på bloggen

men desto flitigare i trädgården och en massa annat. Vädret har varit otroligt fint, fortfarande sommar. Jag vill vara ute så mycket som möjligt och ta vara på det. Vi har haft flera ställen i trädgården som bara väntat på spade och grep och nu äntligen har jag börjat ta tag i en del. Vår trädgård har några år på nacken och jag delar ju inte och planterar om varje år. En gammaldags gul daglilja som funnits sen vi köpte huset har vuxit och vuxit och vi har den på många ställen.Nu har jag tagit bort den helt på flera ställen + att jag minskat ner på Darmera peltata, sköldbräcka som brett ut sig. Det känns bra att få lite plats för en hel del  av mina frösådder som stått i kruka.


Här är några av ställena jag gjort om. Nu ser dom inte mycket ut men jag hoppas det blir bra till våren. Tidigare var det enbart en grön massa av Hemerocallis asphodeline och Darmera peltata.
Nu har jag planterat in bl a Actea alba, Podophyllum hexandrum, Anemonopsis macrophylla och en hel del annat också.  
 Jag tog en runda i trädgården idag också och en hel del blommar fortfarande, bl a den här dvärgbenveden som har så fina hängen. 

 Sen blommar dom här två prinsessorna, Codonopsis Grey Wilsonii Himal Snow, den vita och Codonopsis Grey Wilsonii. Dom växer ju på en smal tråd som man nästan inte ser och har såna jätteblommor.
Kirengeshoma koreana gillar jag också, blommorna är liksom skruvade när dom slår ut.

Vi har varit lite kulturella också och besökte Enhörna hembygdförenings marknad i helgen där jag lyckades köpa två gamla skolplanscher som jag länge velat ha. Det blev nästan huggsexa om dom så man fick ta det man lyckades få tag i.Jag gillar dom.
 På hemvägen åkte vi till ett ställe som heter Falkgården, också i Enhörna och den har jag tyvärr inte hört talas om tidigare. Den ägs av en konstnär Åke Falk men sköts numera av sonen. Dom hade öppet i helgen, konstutställning och konstloppis. Där fanns hur mycket olika alster som helst att titta på. Trä-skulpturen ovan är gjord av Per Svensson, han gör skulpturer av sånt han hittar i skogen.
Konstformen nedan heter geronmi, lite udda och annorlunda. Vill man veta mer om det här så finns det en hemsida www.cfalks.se . På torsdag har vi troligtvis sista trädgårdsbesöket för i år. /Carita

2 kommentarer:

 1. Här uppe i norr är vädret också underbart och man vill ta till vara på alla tillfällen att vara ut i trädgården och dona. Blogga hinner vi göra i vinter:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Va skönt att göra rabattrensningarna på hösten, det är ju mycket lättare än att göra det på våren.

  Vilken trevlig utflykt ni verkar ha haft! Grattis till planschfynden - de var jättefina!

  Kram Nora

  SvaraRadera